Последните хора, които влизат в списъка със санкции по закона

...
Последните хора, които влизат в списъка със санкции по закона
Коментари Харесай

Безлов: Последните санкционирани по „Магнитски“ ми изглеждат като свързани с войната в Украйна

Последните хора, които влизат в листата със наказания по закона " Магнитски ", ми наподобяват като свързани с войната в Украйна и отбраната на съветски ползи. Това сподели пред Българска телеграфна агенция Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Той добави, че това са единствено тълкования и че е належащо да бъдат видени претекстовете за налагането на глобите.

Относно включването в листата на някогашния финансов министър в два кабинета на ГЕРБ - Владислав Горанов, Безлов разяснява, че обяснението може да е обвързвано с това да има " политически баланс ". Експертът уточни, че ненапълно е сюрпризиран от новия лист със глобени лица.

Санкциите по закона " Магнитски " са тежка мярка на ограничение, поради американските банки, на хората, попаднали в листата. Банките, в които тези хора имат сметки, са в огромен риск и по тази причина тези банки приключват всевъзможни действия с въпросните хора, изясни Безлов.

Другото, което стана известно, е, че тъй като България няма законодателство, което да приспособява глобите " Магнитски " по българските си закони на практика не могат да бъдат блокирани активи на тези хора, добави специалистът.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България - Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов - за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. Това се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство, публикувано от посолството на Съединени американски щати в София.

Външният министър на Англия Джеймс Клевърли разгласи налагането на наказания против трима българи - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР