Последните години с е натрупаха доста проблеми, които ни поставят

...
Последните години с е натрупаха доста проблеми, които ни поставят
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: За първи път тази година няма увеличение на парите за висше образование

„ Последните години с е натрупаха много проблеми, които ни слагат през провокации. Ние, като хора от висшето обучение, се опитваме да ги решаваме интелигентно, без внезапни дейности, само че тези проблеми би трябвало да намерят решения. “

Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.
В последните няколко години нещата се вземат решение на парче. Има отчасти финансиране на заплатите – основно на университетския личен състав, на преподавателите, а за администрацията такива обезщетения няма.
проф. доктор Димитър Димитров, ректор на УНСС

Проф. Димитров уточни, че има и насъбрани проблеми свързани с поправки, поддръжка на здания, които са монументи на културата и други

„ Нашият апел е да търсим разговор, който да взема решение тези проблеми дълготрайно. Висшето обучение е недофинансирано. При нас финансирането е 0.6% от Брутният вътрешен продукт, а в други европейски страни е 2-3% “, означи ректорът на УНСС.
За първи път тази година няма нарастване на бюджета за висше обучение. А парите за просвета спаднаха дори и в безспорен размер.
проф. доктор Димитър Димитров ректор на УНСС

По думите на проф. Димитров няма непосредствена подготвеност за протестна акция, само че обстановката не би трябвало да се подценява.

В региона на информатиката откриваме две нови специалности – „ Киберсигурност и електронно ръководство “ и „ Анализ на огромни данни “, уточни ректорът.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР