Последните две години живеем в предизборна ситуация, независимо че имахме

...
Последните две години живеем в предизборна ситуация, независимо че имахме
Коментари Харесай

Икономист пред Дарик: Последните две години са едни от най-добрите за българската икономика

" Последните две години живеем в предизборна обстановка, без значение че имахме едно постоянно държавно управление.Поведението на партиите е като в непрекъсната предизборна акция. От това страда цялата стопанска система, тъй като тази неустойчивост изнервя всички и това е от горната страна на всички останали външни проблеми, които имаме. Бюджетът е един от огромните проблеми, само че има доста други секторни проблеми, които остават сякаш незабелязани ".

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радиоглавният икономист в Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков.

" В тези бурни времена е по-трудно да се маневрира - като в бурно море. Това не значи, че корабът ще спре, в противен случай - в случай че вятърът духа в вярната посока, може да се движи по-бързо. Има риск да се обърне, само че в случай че се ръководи добре, може да се движи по-бързо в сложна среда, в сравнение с в лесна ", разяснява още икономистът.

Калоян Стайков уточни, че бизнесът работи, само че в нестабилни условия той не влага, страната не влага. По думите му времето за промени в никакъв случай не идва.

Георги Ангелов добави, че защото обстановката е много динамична, не би трябвало нищо да одобряваме на доверие. Според него цялостен мандат надали ще има, защото към момента сме във етапа, в която никой не желае да ръководи, никой не желае цялостни мандати.

" Може би ще има повече динамичност, само че това не значи, че ще се вършат по-малко промени. Тази динамичност не е нещо отрицателно. Да се сменят министри и правителствоне е нещо неприятно и отрицателно единствено по себе си ", сподели още икономистът.

Според него първото нещо, с което би трябвало да се захванат в Народното събрание, е Шенген и Планаза възобновяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР