Последните два дни могат да бъдат описани с една дума

...
Последните два дни могат да бъдат описани с една дума
Коментари Харесай

Томислав Дончев коментира отминалата важна Среща на върха ЕС-Западни Балкани


Последните два дни могат да бъдат разказани с една дума като триумф и за събитието, и за председателството. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.
Най-добрата вест е, че българската политика ще престане да бъде интровертна, добави той. „ Тя ще престане да мисли единствено за процесите в България, тъй като в действителност по-мощните страни, тези, които почитат себе си, те мислят, те се пробват да ръководят процесите освен на територията на страната, в целия Европейски Съюз, в прилежащите страни. До огромна степен какво се случва тук, вътре в България, зависи значително от това какво се случва в Европа, от това, което се случва при съседите ни”, сподели още Дончев пред bTV.
Надявам се това да е нов жанр на правене на политика, сподели Дончев.
За да се стигне до този резултат, това не е сполучливо менаджиране и модериране единствено на два дни, на самото събитие. Това е доста предварителна работа, която стартира още преди самото председателство, добави той. По думите му резултатът няма да е резистентен във времето, в случай че напъните свършат с българското председателство. Има доста работа, която би трябвало да се свърши, с цел да се доведат до дъно тези процеси, и тук приказвам за години напред, сподели той.
По думите му наша грижа е тази тематика да не бъде забравена. Специално с Австрия, тя има систематичен интерес към някои от страните на Западните Балкани, съобщи Дончев и добави, че би трябвало да създадем хората по-близки.
Не чакам значима смяна в размера финансиране, което получаваше България. Все повече европейските пари вървят с промени. С напускането на Англия, с изключение на чист донор, Европейски Съюз понижа и с един бенефициент, защото Англия също получаваше пари, напомни вицепремиерът. Това, което мен ме тормози е, че всичко това бъде скрепено с някакъв явен знак. Не бива да се дава мощен властови инструмент, даже и в ръцете на комисията, в случай че не е ясно какъв знак се ползва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР