Последните дни, когато играе Аржентина на Световното първенство в Катар,

...
Последните дни, когато играе Аржентина на Световното първенство в Катар,
Коментари Харесай

170-милионен Бангладеш е за Аржентина

Последните дни, когато играе Аржентина на Световното състезание в Катар, в Бангладеш е горещо. Страстите са нажежени до алено, а кагота гаучосите са на терена, животът блокира и всички са вперили погледи в тв приемниците.

Да, от фотосите, които виждате, това не е Аржентина!

Това е Бангладеш - страна с близо 170 милиона население. Всеки път, когато Аржентина играе, хиляди хора се събират по улиците, с цел да гледат.



Дори едно от водещата на новините облече фланелка на " гаучосите " преди мача им със Саудитска Арабия. Всичко това е обвързвано с оня тим на Диего Марадона.

Бангладеш е британска колония през 40-те години на предишния век. Тя става самостоятелна през 1986 година, само че британското въздействие остава в страната.



Победата на Аржентина над Англия на Световното състезание в Мексико същата година бива забелязана от хората в Бангладеш като тяхна персонална. Те схващат, че англичаните могат да бъдат сломени от страна отвън Европа.

Това поражда фанатизма към Аржентина, който е жив и до през днешния ден. Хиляди, даже милиони отпразнуваха с възторг триумфите на " гаучосите " над Мексико и Полша в цялата страна преди дни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР