Последните данни за броя на новите случаи на коронавирус в

...
Последните данни за броя на новите случаи на коронавирус в
Коментари Харесай

Епицентърът на COVID-19 в ЮАР се премести към друга провинция

Последните данни за броя на новите случаи на ковид в Република Южна Африка демонстрират, че епицентърът на епидемията от разновидността на ковид "Омикрон " може да е достигнал пика си, съобщи ДПА.

Провинция Гаутенг, където бяха открити първите случаи на разновидността, регистрира 3582 новозаразени за последното денонощие. По същото време предходната седмица този брой е бил 7488, по данни на Националния институт по заразни заболявания.

Най-голям през днешния ден (4135) е броят на новозаразените в провинция Кавазулу-Натал, която е известна туристическа дестинация с плажовете си. Миналата неделя новите инфекции там са били 2974.

Въпреки че Южна Африка е в разгара на четвърта вълна на болестта и макар светкавичната скорост, с която се популяризира разновидността "Омикрон ", държавното управление задържа противоепидемичните ограничения на допустимо минимум строгото ниво.

Съобщено беше също, че постъпванията в болница са по-малко, в сравнение с при третата вълна в Южна Африка, която беше провокирана от разновидността "Делта ".

Миналата седмица Васила Джасат от Националния институт по заразни заболявания съобщи, че продължителността на болничния престой при пациентите с COVID-19 също е намаляла фрапантно спрямо предходните талази - от 10 дни през третата вълна на по-малко от половината на този период.

Въпреки всичко към момента е прекомерно рано да се вършат научно издържани изводи.

В други страни по света има доста разпространяване на "Омикрон ", което накара страни като Франция и Нидерландия да вкарат доста по-строги ограничения.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР