Последните данни сочат, че броят на загиналите от мощното земетресение

...
Последните данни сочат, че броят на загиналите от мощното земетресение
Коментари Харесай

Специалният пратеник на bTV в Турция: След повече от 110 часа извадиха живо бебе


Последните данни сочат, че броят на починалите от мощното земетресение в Турция и Сирия към този момент надвиши 23 000 души. Спасителните интервенции не престават.

Въпреки минусовите температури и изтичащото време от понеделник насам се откриват още оживели. още един живот не умира. Днес от България ще тръгне нова група доброволци към Турция, измежду които ще има медици.

Дни наред обстановката на място в най-засегнатите точки наблюдават специфичните ни пратеници Иван Георгиев, Красимир Първанов и Марио Николчев, които сега се намират в Адана.

„ За страдание, чакаме цифрата от 23 000 починали да се усили, защото в доста обитаеми места въобще не са дошли спасители и представители на управляващите, които да записват какъв брой хора се търсят “, съобщи Иван Георгиев.

Той добави, че нощите са студени, температурите падат до минус 8-9 градуса.

„ Спасителите споделят, че вяра продължава да има и дават образец с най-дълго оживелият под руините човек. Това е случай от Япония, където потърпевш оцелява 15 дни под останките. Това е характерна обстановка, защото индивидът е имал достъп до водопровод и вода “, сподели Иван Георгиев.

Вчера в град покрай Сирия, в област Хатай, под останките, след повече от 110 часа, е извадено живо бебе, дружно с неговата майка.

„ Нашите доброволци са изключителни. Дошли са с екипировка и техника, които сами са закупили, с цел да оказват помощ на хора, които се намират на 26 часа с автомобил “, добави Иван Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР