Последните данни на Международния валутен фонд констатират, че излизането на

...
Последните данни на Международния валутен фонд констатират, че излизането на
Коментари Харесай

Спешна нужда от бизнес връзки с ЕС: Нов доклад с констатация за британската икономика след Брекзит

Последните данни на Международния валутен фонд установяват, че излизането на Англия от Европейския съюз е изцедило живителните сили на английската стопанска система. Констатацията идва в миг, когато новото лейбъристко държавно управление стартира да поставя старания за възстановяване на бизнес връзките на Острова с Европейски Съюз, предава Reuters.

Представители на новото английско държавно управление към този момент са в Брюксел и договарят за нова договорка, в резултат на Брекзит. На този декор Международния валутен фонд установи, че " стопанската система на Англия е повишена единствено с 0,1% през 2023 година и ще нарасне едвам с 0,7% до края на 2024-а ".

Растежът въпреки всичко ще се удвои през идната година, само че към момента ще доближи единствено 1,5 на 100.
 Как стана по този начин? Бизнес вложенията във Англия са на невиждано дъно
Как стана по този начин? Бизнес вложенията във Англия са на невиждано дъно

Обединеното кралство има най-ниското равнище на бизнес вложения измежду богатите стопански системи

Икономическият отчет слага страната зад междинния напредък от 1,8% за напредналите стопански системи, до момента в който междинното за света ще бъде 3,2%. Най-голямата европейска стопанска система Германия се чака да бъде най-добре представящата се в еврозоната с растеж от 1,7%.

" Брекзит продължава да задържа стопанската система, а спирането на връзките с Европейски Съюз просто е изцедило живота от страната. За благополучие, нищо от това не е необратимо ", разясняват специалистите.

Въпреки идното възстановяване на икономическите връзки и бизнес връзките сред Европейски Съюз и Англия, за момента няма не може да става и дума за връщане на Обединеното кралство в европейската общественост, акцентират представителите на новото лейбъристко държавно управление.
 Брекзит коства на Обединеното кралство £100 милиарда годишно
Брекзит коства на Обединеното кралство £100 милиарда годишно

Според разбор, изработен три години откакто Англия напусна Европейския съюз
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР