Последните данни на Kaiko разкриват, че обемът на търговията с

...
Последните данни на Kaiko разкриват, че обемът на търговията с
Коментари Харесай

Крипто борсите се сблъскват с най-ниските обеми на търговия от 2020 г. насам

Последните данни на Kaiko разкриват, че размерът на търговията с криптовалути на тържищата е достигнал най-ниската си точка от октомври 2020 година насам.

Анализаторите показват банковата рецесия и регулаторната среда в Съединени американски щати, която се възприема като неподходяща, като съществени фактори за този спад.

Според данните на Kaiko, която наблюдава 18 централизирани крипто тържища, дневният размер на търговията с криптовалути е понижен до 5 милиарда, което е най-ниското равнище, следено от 2020 година насам. Неотдавнашните рестрикции и регулаторната неустановеност от страна на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) се смятат за обилни фактори за този спад.

Обемът на търговията на крипто тържищата се отнася до общата стойност на цифровите активи, които се купуват и продават, като служи като общоприета мярка за оценка на размера и известността на борсата.

И в двата случая през цялата година се наблюдаваше обща наклонност към понижаване. Анализаторите нормално отдават този спад на регулаторните дейности в Съединени американски щати. По този въпрос обаче няма консенсус.

Експертите допускат, че банковата рецесия от тази година също може да способства за обстановката. Забелязва се, че размерите на търговията се показват добре в Близкия изток и Азия, до момента в който в Съединени американски щати и Канада изостават.

Изглежда, че тържищата в Съединени американски щати са изправени пред провокации при достъпа до нужните банкови услуги заради засиления регулаторен надзор и неналичието на ясни разпореждания.

Несигурността, обвързвана с регулациите, стопанската система и достъпа до финансиране посредством банките, кара главните играчи да изследват офшорни благоприятни условия, изключително в интернационалните крипто центрове като ОАЕ и Хонконг. Това може да изясни процъфтяващите размери на търговия в Азия.

Враждебната регулаторна среда в Съединени американски щати се преглежда като фактор, способствуващ за това, от вътрешни за промишлеността лица.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР