Последните данни на европейската статистика показват, че в края на

...
Последните данни на европейската статистика показват, че в края на
Коментари Харесай

Един от градовете с най-скъпи имоти у нас е Варна

Последните данни на европейската статистика демонстрират, че в края на предходната година България е била на второ място по растеж на цените. На този декор жилищата в еврозоната за същия интервал са отбелязали спад с малко над 1%. Един от градовете с най-скъпи парцели у нас е Варна.

Цените на парцелите несъмнено вършат усещане на хората във Варна. Габриела Куцарова счита, че са прекомерно високи за естествената работна заплата, която получава всеки работещ човек в града. Много мои близки си търсят апартамент, само че всички жилища, които купуват, са на лизинг или на заем, не се знае дали ще могат да го изплатят някой ден, изясни тя.

Радостина Николова споделя, че фамилията ѝ сега си търси парцел, само че за жалост цените са доста високи. Въпреки това спрямо предходната година се вижда спад.

А съгласно брокерите покачването на цените се дължи на все по-високото търсене. Икономическите фактори са такива, че просто няма по какъв начин да е по различен метод. Кредитите са към момента необикновено ниски. Мисля, че всички фактори да има високо търсене са налице. Още повече, че тази неустановеност икономическа и международна, кара хората търсят нещо несъмнено, в което да си вложат парите. Имотите постоянно са преди всичко, съобщи Ивайло Градев от Национално съдружие Недвижими парцели.

А от началото на годината парцелите в морската столица не престават да нарастват. Офертните цени рядко кореспондират с действителните, само че на база осъществени покупко-продажби - покачването е сред 8 и 10 %, уточни той. И добавя, че е обикновено във Варна цените да са високи, защото има доста бизнеси и приръст на популацията.

Като съществени фактори, определящи избора на парцел, брокерите показват местоположението, положението и несъмнено - цената, която във Варна варира в необятен диапазон.

В идеалния център цените стартират от 2000-2500 евро на квадрат - за хубавите парцели. Отивайки към не толкоз централните региони, приказваме за от порядъка на над 1500 евро. Крайните квартали към този момент са към 1000-1200. Все отново има доста изключения. Зависи напълно от парцела, от постройката, вида строителство и така нататък, обясни Градев.

Но накъде се чака да вървят цените на парцелите оттук насетне? Няма да паднат. Лично аз мисля, че ще продължат гладко, само че с доста мудни темпове да порастват, и може би до края на годината ще имаме още най-малко 15% растеж, счита брокерът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР