Последните 1-2 дни се появи нова сюжетна линия за това

...
Последните 1-2 дни се появи нова сюжетна линия за това
Коментари Харесай

Гешев за Иванчева: Тя използва едно готово ноу-хау от...

Последните 1-2 дни се появи нова сюжетна линия за това какъв брой тежки и несправедливи са присъдите на някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев.

" В случая те са привлечени по най-тежките обвинявания, сходно нещо може да се случи и с някое тежко ликвидиране. Но за ликвидиране и за рушвет са планувани идентични санкции, тъй като те са еднообразно тежки рискови закононарушения ", разясни той.

Гешев добави, че за двете са избрани към междинни присъди, а за другите двама към минималните.

" Досега Законът не се прилагаше и Законът за корупцията не се прилагаше. А в този момент стартира и идва негодувания. Това е една война, а когато започнаха първите стъпки някои хора се уплашиха, че и с тях може да се случи същото и че няма да може да крадат без последствия ", безапелационен бе Гешев.

Той разясни, че негови сътрудници с по 30-годишен опит са му споделили, че в никакъв случай не са виждали толкоз доста събрани доказателства.

" Има операция, зад която стоят олигархически сили, политически ползи и публицисти ", безапелационен бе зам.-главният прокурор.

" И ромите се отхвърлят от показанията си както и Петко Дюлгеров. Той не даде пояснение пред нас, а пред публицистите. Това се прави пред съда обаче. бих го посъветвал да даде пояснения, само че пред съда ", сподели още Гешев.

" Това дело се употребява медийно и се преекспонира, с цел да се " удари " Прокуратурата и Спецпрокуратурата. Искаме гласност за всяко знаково дело, тъй като не се опасяваме от истината и желаеме хората да четат и да знаят какво става ", разясни зам.-главният прокурор.

" Това, което Иванчева прави не е ново. Тя употребява едно готово ноу-хау. То стартира още с делото Килърите, а след това го приложи и Крокодила. Хора, които са откраднали милиони, в този момент лежат в пандиза. Логично е да има тъжби и каузи против нас, само че от нищо не се тормозя ", показа още той.

Зам.-главният прокурор разяснява и какво се случва с Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха арестувани в Испания: " На първа инстанция екстрадицията им е позволена. Предстои и решение на втора инстанция. По моя информация те би трябвало да бъдат върнати при започване на май месец. Изследвахме и шест от телефоните им, които бяха открити в къщата, в която се криеха. В тях се откриха забавни неща. Дори е имало разбор на чиновници от Национална агенция за приходите - с кой може да се схванат и с кой не, с кой са близки и с кой не. Дори са търсили информация за мен ".

По думите му са открити и доказателства, че семейство Арабаджиеви са правили опит да се укрият още и да избягат преди да бъдат хванати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР