Последни приготовления за празничната трапеза и трескави покупки на подаръци

...
Последни приготовления за празничната трапеза и трескави покупки на подаръци
Коментари Харесай

Предпразничното пазаруване: Близо 70% ръст на оборотите спрямо 2021 г.


Последни мерки за празничната софра и трескави покупки на дарове и ден преди Бъдни вечер и Коледа. Очаква се през днешния ден да има по-голямо търсене на артикули, както във физическите, по този начин и в онлайн магазините.

Ръст от 60-70% на оборотите за предпразничното по отношение на предходната година, регистрират от Българската ритейл асоциация. В съпоставяне с 2019-та, предпандемичната година, растежът е с 20-30%, макар инфлацията. Според разбора на Асоциацията хората пазарят редом във физическите магазини и онлайн, като за по-скъпите артикули избират комерсиалните обекти.
Около 70% растеж на предпразничното извършване на покупки по отношение на 2021
Снимка: bTV

За трапезата на Бъдни вечер и Коледа Ива Цолова ще си купи продуктите онлайн, с цел да спести време.

„ Човек може да избегне опашките, изключително пред празниците е комфортно да си поръчаш онлайн и някой добър човек да ти донесе доставката у дома “, споделя Ива.
Около 70% растеж на предпразничното извършване на покупки по отношение на 2021
Снимка: bTV


Цените онлайн не се разграничават значително от тези във физическите магазини споделя създателят на най-големия онлайн супермаркет у нас. Слотът за доставка е три часа.

„ Трапезата за Бъдни вечер ще коства към 60 лв., което е с към 15% повече от предходната година. За Коледа е по отношение на това дали ще бъде с пуйка, или със свинско месо. В единия вид е към 91 лв., в другия – към 94 лева, като сме поставили и бутилка ракия и българско вино “, споделя Иван Александров, създател и изпълнителен шеф на онлайн супермаркет.

Виктор Бакуревич сега отваря втори магазин в Кипър. Според него в България онлайн извършването на покупки не е задоволително развито и излиза по-скъпо за бизнеса.
Около 70% растеж на предпразничното извършване на покупки по отношение на 2021
Снимка: bTV

„ В Кипър имаме 30% онлайн оборот от общ оборот, а в България не сме стигнали 1% “, споделя той.

Правилата във връзка с качеството на стоките са идентични и за физическите, и за онлайн магазините.

„ Потребителите да бъдат изключително деликатни, когато пазарят през обществените мрежи, да ревизират този, който предлага стоката има ли типичен онлайн магазин, тъй като в случай че е единствено Facebook страница, те се основават за часове и по-късно изчезват, най-вероятно става дума за машинация “, поучава Габриела Руменова, основател на онлайн платформата ' “Ние, потребителите “.

Ако се окажете жертва на машинация, може да сезирате органите на реда, а за нелоялни практики - Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР