Последни двубои предстоят в три от групите в зона „Европа“

...
Последни двубои предстоят в три от групите в зона „Европа“
Коментари Харесай

Последни битки за последните визи от зона “Европа“

Последни дуели предстоят в три от групите в зона „ Европа “ от международните квалификации, в това число в нашата група „ А “.

Вече знаем, че България загуби и теоретични шансове за класиране напред и дуелът против Люксембург ще бъде единствено за чест. Но в нашата група билетите за Русия, или най-малко за баражите, към момента не са издадени.

Франция води с 20 точки и домакинска победа против Беларус автоматизирано класира „ петлите “ за международните финали. „ Стад дьо Франс “ ще бъде цялостен, като упованията на домакините са за сред 72 000 и 75 000 по трибуните.

Швеция дебне от засада за неправилна стъпка на Франция, която обаче наподобява прекомерно малко евентуална. Скандинавците са на точка зад французите, а гостуват на Холандия. От своя страна „ лалетата “ са с 16 пункта и защото головата разлика играе в тези квалификации при тъждество, то само победа със 7:0 или повече би класирала „ оранжевите “ за бараж за сметка на шведите.

В група „ В “ нещата са още по-опростени: Португалия или Швейцария. „ Кръстоносците “ имат три точки повече от своите съперници /27 против 24/. Ясно е, че при победа на португалците, които са домакини, те ще завоюват директната квота за Мондиала, а Швейцария ще отиде на бараж. При различен процес на мача – тъждество или победа за Швейцария, директната квота е за Кристиано Роналдо и компания, а баражът – за Швейцария.

Третата група, която затваря битката в квалификациите, е „ С “, а интригата в нея не е изключително огромна, само че съществува. Белгия е сигурен финалист с 25 точки, приема Кипър и ще гони само достижението на Германия по маркирани голове в квалификациите – 43, против 39 на „ алените дяволи “.

Гърция е хазаин на слабака Гибралтар и с 16 точки надали ще пропусне баражното място. Конкурентът Босна и Херцеговина има 14 и посещение на Естония.

Освен последните три директни финалиста от зона „ Европа “ ще бъдат избрани и всички участници в баражите, като Словакия да отпадне с най-лоши индикатори от вторите тимове.

Мачовете през днешния ден:

Група А

21:45 Люксембург - БЪЛГАРИЯ

21:45 Франция - Беларус

21:45 Холандия - Швеция DIEMA SPORT

Група В

21:45 Португалия - Швейцария DIEMA SPORT 2

21:45 Унгария - Фарьорски о-ви

21:45 Латвия - Андора

Група Н

21:45 Белгия - Кипър

21:45 Естония - Босна и Херцеговина

21:45 Гърция - Гибралтар

Мачовете може да следите и в Gong.bg и на GONG PLAY
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР