Последни данни за разпространението на коронавируса в България:Главният прокурор Иван

...
Последни данни за разпространението на коронавируса в България:Главният прокурор Иван
Коментари Харесай

ОБЗОР: Само една промяна в новото служебно правителство, рестартираха проекта за мол на Сточна гара

Последни данни за разпространяването на ковид в България:

Главният прокурор Иван Гешев е на посещаване в Съединените щати за присъединяване в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент, която ще се организира по-късно през днешния ден във Вашингтон.

Софийският градски съд пусна с електронна гривна и под домакински арест Иван Белишки, упрекнат, че два пъти се е заканил с ликвидиране на депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков. Младежът е наследник на кмета на Панагюрище Никола Белишки. 

Остра реакция на синдикатите в Министерство на вътрешните работи след оповестението на случая за полицейския началник, обвиняем за кражба на ток. Униформени настояват, че е погазен етичният кодекс на вътрешното министерство. 56-годишният Георги Иванов е началник на „ Криминална полиция ” и заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Ловеч.

Издирването на 21-годишното момиче от столичния квартал Ботунец продължава. Ива Георгиева е  в неопределеност от 30 януари. Нейните родители са говорили с нея по телефона за последно в понеделник преди обяд, а по-късно от момичето няма диря. 

Мъж в неравностойно състояние остана без пенсията си след обир в Пловдив. Нападателят е арестуван. Енчо Стоянов среща непознатия пред пощата. Мъжът му предложил да му помогне с напредването. Започнал и диалог с него.

Президентът Румен Радев издаде указите за разформироване на 48-ото Народно заседание и за назначение на 101-ия кабинет. Служебното държавно управление Донев 2 има единствено една смяна, а тя е обвързвана с министъра на културата. На мястото на Велислав Минеков поста ще заеме пловдивският диригент Найден Тодоров.

Намериха раздрънкан откраднатия джип от квартал „ Христо Смирненски ”. Както съобщихме, автомобилът е бил отмъкнат през вчерашния ден към 14 часа. Бил е паркиран на улица „ Хаджи Димитър ”.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 41-годишния служител на реда Ангел Георгиев. Той е предаден на съд за това, че на 04 септември 2022 година в землището на село Милево, е предизвикал по несъобразителност гибелта на 46-годишния Огнян Йорданов, в резултат на съзнателно нанесени леки телесни повреди, част от които са предизвикали разстройство на здравето, а други  - болежка и страдалчество.

За една седмица петима съдии от Софийския областен съд са се отвели от делото на прокурорския наследник Васил Михайлов, написа Лекс. Мотивът на трима от тях е, че могат да зародят възможни подозрения в тяхната безпристрастност и незаинтересованост, тъй като виждат при разпределянето на делото нарушаване на Правилника за администрацията на съдилищата (ПАС).

До Страсбург ще стигне казусът на Севда Михайлова, чието бебе беше разменено при започване на месец септември предходната година в общинската АГ болница " Шейново ". В това увери юристът й Тодор Мангъров, който другата седмица ще внесе в съда иск за обезщетение на младата жена за неимуществени вреди, както за нея, по този начин и за по-голямата й щерка и за майка й. 

Пловдивчани, живеещи в блока на ул. " Кръстьо Раковски " 19-21, упорстват за информация за плануваното застрояване в зелените площи в непосредствена непосредственост до блока им. Те упорстват в случай че има планувано такова, то неотложно да бъде спряно. Частният парцел, който е с  700 квадрата е един от парцелите, възложен от община Пловдив на компания " Тея Инвест " в скандалната подмяна, в която въпросното сдружение получи 7 имота против 50 декара в парк " Отдих и Култура ". 

Двама души са загинали при тежка катастрофа край Враца тази заран, оповестиха от полицията.

Ние сме против наклонността България и страните на първа линия да се трансфорат в буферни зони като лагери за незаконна миграция. Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с унгарския държавен глава Каталин Новак, която е на държавно посещаване у нас.

Младеж, карал след коктейл от тежки опиати, е задържан през днешния ден в Пловдив. Минути след среднощ, на кръстовище сред бул. „ Шести септември “ и ул. „ Йоаким Груев “, екип на бранш „ Специализирани полицейски сили “ спрял за рутинна инспекция лек автомобил „ Тойота “.

На сигнал за сдърпване на пътя реагирали през вчерашния ден чиновници от Шесто районно в Пловдив. Около 14 ч. водач се оплакал, че до момента в който изчаквал на червен сигнал на кръстовище сред бул. „ Цариградско шосе “ и ул. „ Ландос “, чужд лидер от прилежащ автомобил му нанесъл удари, а по-късно се отдръпнал в незнайна посока. Потърпевшият е прегледан от лекарски екип и освободен за домашно лекуване.

Разследващият журналист Христо Грозев, началник на проверяващата група Belingcat, е заставен да напусне Австрия, където живее от 20 години. За това оповестява съветска медия „ Медузу “.

Пияни мъже на възраст 33 и 25 години пребиха грубо 21-годишния Радослав Геджов в Кършияка. Подсъдимите Николай Пенев и Мариян Пенев трябваше да се изправят през днешния ден пред Пловдивския областен съд, само че нито един от двамата не се яви в залата. Причината е, че побойниците са в пандиза поради друга сходна изцепка и са нередовно призовани за днешното съвещание.

19-годишната Елеонора Христова е наказана на 12 седмици затвор за кражбата на 1000 лири от стара жителка на Йорк.

Ново систематизиране по мандати ще има на идващите избори, разгласи публично Централната изборна комисия. Промени ще има в 10 области. То ще бъде на база данните от преброяването през 2021 година

Пловдивският апелативен съд отхвърли осъществяване на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Саарбрюкен, Германия, за осъществяване на наказване от осем месеца отнемане от независимост, наложено на пловдивчанка.. Съдът одобри наказването да бъде изтърпяно в България и удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “.

До дни ще стартира разчистването на терена на Сточна гара, върху който ще бъде издигнат новият мол на Пловдив - „ Променада “. Инвеститорите към този момент са дали рестарт на плана и скоро да се стартират дейностите по планиране на комплекса.

Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев привиква в неделя съвещания по отношение на провеждането на изборите за Народно заседание, планувани за 2 април 2023 година

Актрисата Меган Фокс е потърпевша при фотосите на кино лентата Subservience (Подчинение), който се снима в София. 

ДАНС е сезирала прокуратурата за " Джемкорп ", а Съединени американски щати глобиха с Магнитски един от главните вложители при основаването на " Джемкорп " - Сергей Адониев. Това заяви във фейсбук Десислава Трифнова от ГЕРБ-СДС.

Новото служебно държавно управление ще организира първо съвещание в петък, 3 февруари, от 15.30 часа, оповестиха от държавната преслужба. 

Издаването на картите за гратис пътешестване на децата до 10 години в пловдивския градски превоз се отсрочва с 10 – 15 дни. От общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “ започнаха всички нужни дейности това да стартира още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване би трябвало да бъдат отпечатани от Българска народна банка.

Дете е било оставено единствено на бул. във Варна. За благополучие водач е реагирал незабавно и е спрял, с цел да му помогне, пише . 

Пловдивските трупи бяха отличени с шест номинации за авторитетната премия Икар на Съюза на артистите в България. Пет от тях са за Пловдивския спектакъл и спектакъла " Солунските съзаклятници " в категориите " Сценография " за Никола Балабанов, " Майсторско техническо реализиране " на техническите екипи, " Поддържаща женска роля " - Елена Кабасакалова и Маргита Гошева, " Режисура " - Стайко Мурджиев. В раздел " Куклен театър " е отличен " Невидимият Тонино " на Държавен куклен театър-Пловдив.

ПФК Локомотив Пловдив подписа контракт с юношата Тодор Павлов. Младият бранител е с договор за 3 години.

Димитър Софрониев остава в ареста, това реши Софийският градски съд и му наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

Сръбският министър председател Александър Вучич съобщи, че Сърбия за първи път в историята има повече поданици от България. Това се случи по време на особено съвещание за сръбския парламент за Косово. 

Пожар в региона на складова база в Бургас, намираща се по пътя за кв. " Рудник ". Огънят е избухнал към 18.45 ч. и е обхванал 1500 кв.м едноетажна постройка за модифициране на коли. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР