Последната седмица на превърналата се в емблематична за KINO NOVA

...
Последната седмица на превърналата се в емблематична за KINO NOVA
Коментари Харесай

Три звездни премиери в последната седмица на „Треска за Оскари“ по KINO NOVA

Последната седмица на трансформиралата се в емблематична за KINO NOVA акция " Треска за Оскари " ще бъде белязана с три звездни министър председатели и специфична селекция от отличени продукции от Американската академия за кинематографично изкуство. Всяка вечер от 4 до 10 март в 21:00 ч. феновете ще се потопят в незабравима кино атмосфера, а в неделната нощ почитателите на седмото изкуство ще могат да проследят онлайн в ефира на филмовия канал раздаването на тазгодишните награди „ Оскар “.

Силен старт в понеделник (4 март) от 21:00 ч. ще даде брилянтната престъпна драма на Мартин Скорсезе „ Казино “ . Номинираната за „ Оскар “ лента демонстрира по какъв начин сляпата упоритост, изпепеляващата пристрастеност и алчността могат да срутят цяла империя. През 70-те години мафиотът Ейс (Робърт Де Ниро) е определен от шефовете си да оглави едно от най-големите казина в Лас Вегас, а буйният му другар от детството Ники (Джо Пеши) ще се грижи многомилионната инвестиция да бъде предпазена. Животът им наподобява слънчев, до момента в който и двамата не се сблъскват с непредвидени трудности - Ейс се влюбва в сексапилната измамница Джинджър (Шарън Стоун), а Ники попада все по-дълбоко в серпантина от опиати и принуждение.

Един от най-въздействащите американски филм на 90-те години - „ Криминале “, ще превземе ефира на KINO NOVA във вторник вечер (5 март). Спечелилият премия „ Оскар ” автентичен сюжет на Куентин Тарантино и Роджър Ейвъри смесва три сюжетни линии, пресъздадени брилянтно от плеяда звездни артисти. Самюъл Джаксън и Джон Траволта влизат в функциите на наемни убийци, които разсъждават метафизичен върху френските наименования на американските бързи закуски. Брус Уилис се превъплъщава в облика на боксьор, като че ли изваден от нискобюджетен филм от 40-те години. В хитовия филм вземат участие още Харви Кайтел, Тим Рот, Кристофър Уокън, Ерик Столц и Ума Търман, чийто танц с Траволта се трансформира в класика.

Забележителният трагичен трилър „ Мостът на шпионите “ ще бъде излъчен в сряда (6 март). Режисираната от Стивън Спилбърг лента споделя историята на юристът от Бруклин Джеймс Донован (Том Ханкс), попаднал в епицентъра на Студената война, когато Централно разузнавателно управление на САЩ го изпраща на съвсем невъзможна задача - да преговоря за освобождението на хванат американски водач на U-2. Сюжетът е въодушевен от същински исторически събития и улавя същността на човек, рискувал всичко в името на своите убеждения. За ролята си във кино лентата Марк Райлънс получава „ Оскар “ за най-хубав артист в поддържаща роля.

Зрителите се насочат на следващата загадка задача в четвъртък (7 март) с трилъра „ Ултиматумът на Борн ” . Носителят на „ Оскар ” Мат Деймън си партнира с Джулия Стайлс, с цел да се завърне в ролята на добре образования наемен палач Джейсън Борн в третата част на хитовата шпионска поредност. Загубил паметта си и единствения човек, който е обичал, Борн е заставен да преследва предишното си, с цел да откри бъдеще. Пътувайки от Москва, Париж и Лондон до Танжер и Ню Йорк, той търси същинския Джейсън Борн, до момента в който се пробва да надхитри служителите на реда, федералните чиновници и сътрудниците на Интерпол. 

Брилянтният кино роман на режисьора Флориан Целер - „ Бащата “ , ще направи своята премиера в петък (8 март) от 21:00 ч. по KINO NOVA. За блестящата си роля в драмата, сър Антъни Хопкинс печели " Оскар " в категорията „ Най-добър артист в основна роля “ и се трансформира в най-възрастният актьор, получил наградата. Лондончанинът Антъни (Антъни Хопкинс) отхвърля всякаква помощ от щерка си Ан (Оливия Колман), до момента в който остарява и развива деменция. Объркан и отпаднал от бързия крах на мозъка си, той губи властта си върху действителността, до момента в който се бори да се ориентира в непрозрачния пейзаж на сегашното и предишното. Избледняващите мемоари и проблясъци на изясненост провокират неочаквани промени в настроението му, изкривявайки обкръжението на Антъни, околните му и даже времето. 

Вдъхновеният от трагичния и изпълнен със кавги живот на италианската фешън империя, „ Домът на Gucci “ ще дебютира в родния ефир в събота (9 март). Премиерният филм ще потопи феновете в един незабравим и мощно съблазнителен свят на благосъстояние, жанр и власт, зад който се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки пристрастености. Когато чаровната Патриция Реджиани (Лейди Гага) се омъжва за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) – внук на основателя на Gucci, нейната необуздана упоритост води до изменничество, крах, възмездие и в последна сметка - до ликвидиране. Режисьор на кино лентата е Ридли Скот, а в функциите влизат още звездните артисти Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Джаред Лето, Салма Хайек, Джак Хюстън и др. 

Мат Деймън и Крисчън Бейл ще натиснат педала на газта в неделя (10 март) в премиерната за България лента на режисьора Джеймс Манголд „ Пълно ускоряване “ . Филмът е основан на действителната история на далновидния американски авто дизайнер Карол Шелби (Мат Деймън) и безстрашния английски водач Кен Майлс (Крисчън Бейл). Двамата взаимно основават революционна спортна кола и се изправят против преобладаващите спортни коли на Енцо Ферари в надпреварата „ 24-те часа на Льо Ман “ във Франция през 1966 година Лентата печели две статуетки “Оскар ” – за най-хубав тон и за най-хубав монтаж.

Бляскав завършек на акцията ще постави филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 96-те награди „ Оскар “. Холивуд ще превземе ефира на NOVA в навечерието на раздаването на най-престижните статуетки със специфичното студио „ Треска за Оскари “. То ще стартира на 10 март в 23:00 ч. и ще продължи до началото на церемонията. В нощта на 10-и против 11-и март феновете на седмото изкуство ще могат да се насладят на същински кино празник с премиите „ Оскар “ онлайн, единствено по KINO NOVA.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР