Последната оцеляла мечка, която е била принудена да танцува, почина

...
Последната оцеляла мечка, която е била принудена да танцува, почина
Коментари Харесай

Край на жестокостите! Последната танцуваща мечка в Турция ум...

Последната оживяла мечка, която е била принудена да танцува, умря в събота в подслон в северозападната турска провинция Бурса, отбелязвайки края на културно значима, само че жестока процедура, от дълго време изкоренена в страната.


" Брютус " беше последният оживял член от 64-те танцуващи мечки, докарани в приюта за мечки Овакорусу от разнообразни места в Турция след акция, проведена преди 27 години.


Брютус, най-възрастният от 74 жители на приюта, беше на 37 години и доста надмина естествената дълготрайност на живота, в случай че беше в дивата природа. Нормално живота на фантазиите варира сред 20 и 30 години. Кафявата мечка е умряла от полиорганна непълнота заради напреднала възраст. Тя е 63-та мечка, умряла от естествена гибел в приюта.

Ветеринарният доктор Азизджан Сезер, който е началник на рехабилитационния център, сподели, че Брютус е жител на приюта от основаването му през 1996 година „ По време на престоя си тук, в нашия център, Брютус беше спокойна и любяща мечка. През последните пет до шест години тя беше на специфична хранителна диета. Тя беше непрекъснато следена и проверявана ", сподели Сезер пред организация Демирорен (DHA).

Сезер добави, че Брютус е последната известна оживяла танцуваща мечка в Турция.

Кафявите мечки са постоянно срещани в Северна и Североизточна Турция. Преди време популацията им е била съществено нарушена и са били даже тип пред изгубване, заради заличаване на местообитания и несъразмерен лов. В наши дни популацията на мечките се възвръща бързо заради подхванатите строги ограничения. Стигна се до там, че те се трансфораха в източник на безпокойствие поради възходящите случаи на набези.

Изхождайки от вековна просвета на развлечение, танцуващите мечки са били нормална панорама в Турция, както и в България до края на 90-те години на предишния век. Чрез напъните на Световното сдружение за отбрана на животните (WSPA), в този момент известно като Световна организация за отбрана на животните, акция в Турция започва през 1992 година и получи интернационално самопризнание през 1993 година, принуждавайки държавното управление да ускори напъните за премахване на порочната процедура с танцуващите мечки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР