Последната ни информация е, че все още няма данни за

...
Последната ни информация е, че все още няма данни за
Коментари Харесай

Проверява се запитване от български гражданин във връзка с инцидента в Генуа

Последната ни информация е, че към момента няма данни за български жители, които са потърпевши или починали . Това сподели за генералният ни консул в Милано Росен Руфев по отношение на случая със срутения мост в Генуа, при който починаха повече от 30 души.
„ Активно търсим доказателства в противното, само че сега не разполагаме с точна информация дали измежду ранените или починалите има български жители. Имаме над 35 починали и към 20 ранени. Те към момента не са разпознати. Много се надяваме измежду тях да нямаме български жители. Следим обстановката, която е задоволително трагична. Неочаквано се случи през днешния ден, както и предходният случай в Болоня, преди една седмица “, разяснява Руфев, представен от организация " Фокус ".
По думите му до момента на телефоните, които по-рано бяха оповестени, има единствено едно питане от страна на български жител . „ Държим отворени всички линии, както от страна на българските жители, по този начин и от органите на реда в самата Генуа, които вземат участие в избавителни интервенции. Следим постъпващата информация и сме подготвени да реагираме съответно “, увери Руфев.
За срутения мост той изясни, че става дума за оборудване, издигнато през 1968 година. „ Дължината му е 1200 метра, пропадането е в средата, има три ТИР-а, които са паднали, над 30 автомобила също. Под самия мост има жилищни здания, дребна вада, която е като канал. Мостът е централен от вида виадукти, по които придвижването се насочва от Северна Италия в посока Френската Ривиера. Оттам минават ужасно доста коли. Изходът към крайбрежието се реализира по две съществени автомагистрали. Това е едната алтернатива – сред автомагистралата А10, която се влива през Генуа и този мост, в главната автомагистрала А7, която стига чак до Франция. Тя се назовава „ Магистрала на цветята “, добави Руфев.
По думите му другата съществена артерия, по която минава целият трафик, е към 20 км по на север. „ Има сходни мостове, построени на огромни височини. Все отново този мост се намира в центъра на града и там нещастието в действителност е доста огромна. Там през днешния ден би трябвало да пристигна министър-председателя на Италия. Там са всички органи на реда, които имат отношение. Спасителните екипи са дейни “, сподели още Росен Руфев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР