Последната надежда Дунав да завърши сезона и евентуално да запази

...
Последната надежда Дунав да завърши сезона и евентуално да запази
Коментари Харесай

Лоши новини за Дунав след Общинския съвет в Русе

Последната вяра Дунав да приключи сезона и вероятно да резервира мястото си в елита е на път да угасне, призна един от шефовете на клуба Свилен Стефанов. След напускането на Огнян Цветанов през януари той съвместява функционалностите на изпълнителен и административен шеф в Дунав.

" Очаквахме с голяма вяра сесията на Общинския съвет в Русе, на която трябваше да бъдат гласувани парите на клубовете в града по Програма " Спорт ". Сумите са разпределени още при започване на годината и Дунав би трябвало да получи 200 000 лева За да стане това обаче, е належащо да бъдат гласувани. За страдание тази точка от дневния ред е отсрочена за идващото съвещание на Общинския съвет, което ще е през месец май. Никой не ни изясни каква е повода и не ни остава нищо друго с изключение на да чакаме ", изясни Стефанов пред " Гонг ".

Той призна, че с въпросните 200 хиляди лв. могат да се покрият отговорностите към футболистите, както и да се обслужат оставащите мачове до края на сезона.

" Пагубно ще е за Дунав, в случай че тези пари не бъдат преведени. В същата обстановка са и доста други спортове в града. Клубната каса е празна, нямаме доходи нито от тв права, нито от спонсорски контракти.

Преди няколко дни излезе информация, че УЕФА ще преведе на националните федерации по-рано обезщетенията за клубовете, чиито състезатели са играли в евроквалификациите или Лигата на нациите. В Дунав чакат пари поради повиквателните на Благой Макенджиев и Светослав Ковачев.

" Чакаме позвъняване от БФС за тези пари. Сумата надали ще е задоволителна и за една заплата на играчите, само че най-малко ще можем им дадем някакви пари. Не е загадка, че футболистите не са взимали заплати за февруари и март, а след две седмици идва ред и на тази за април.

Дано не останам без играчи, до момента в който чакаме новата сесия на Общинския съвет. Ако би трябвало, ще довършим шампионата с юноши. Школата ни е светлия лъч в тези сложни времена. Имаме доста надарени момчета и в двете елитни групи - до 17 и до 19 година Но в случай че клубът банкрутира, ще избягат - няма по какъв начин да ги задържим.

Ще е тъпо и поради стадиона, който е измежду най-хубавите. Смело мога да кажа, че е в топ 5 на стадионите у нас. Имам поради освен формалния терен, само че и съблекалните, и подготвителните стадиони ", добави Стефанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР