Последната жертва на Орлин Гигов също се оказва чужденка, а

...
Последната жертва на Орлин Гигов също се оказва чужденка, а
Коментари Харесай

Бивш шофьор в МВР - болница се оказа системен насилник. Пак вилнял в центъра на София. Ще чакаме ли поредн...

Последната жертва на Орлин Гигов също се оказва чужденка, а случката се разиграва на 13 юли, към 23:30 ч. Намесата на инцидентни хора наоколо я избавя - очевидци незабавно се притекли на помощ и звъннали на 112, Жената е била превозена до УМБАЛСМ “Пирогов ”, само че преди да се посочи здравословното положение на нападнатата, тя си е тръгнала. Междувременно обаче причинителят Гигов е арестуван за 24 часа. Поредният подобен арест., Образувано е и досъдебно произвеждане. Поредното. Пострадалата обаче е отказала да подаде показания. 

 

Кой тъкмо е Орлин Гигов? 

 

Гигов е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. В началото на годината OFFNews писа за фрапиращ случай на изхвърлена от блок в столичния кв. “Хаджи Димитър ” украинка. Жената е била пребита и оставена гола и боса. Полицията тогава се отзова на място, а Гигов се барикадира. След дълги договаряния той в последна сметка беше арестуван. Прокуратурата му повдигна обвиняване за нанасяне на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

 

Той бе арестуван за 72 часа, преди да бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

 

Преди нея същата орис последвала и друга жена, а съседите описаха, че живеел с разнообразни дами, които след време просто изчезвали. Една от жертвите е Мила Пейкова. Пред Нова телевизия тя споделя, че се опасява за живота си и Гигов би трябвало да бъде арестуван за непрекъснато.

 

По делото, което тя е завела, Орлин е наказан на 1 година условно и парична санкция. Колко са жертвите на някогашния водач към Министерство на вътрешните работи болница Орлин Гигов, не се знае. 

 

“Законът е неработещ. При домашното принуждение би трябвало да се работи съвсем неотложно. Жертвата може да не доближи до това да подаде какъвто и да е сигнал. Работещо в Европа е в такива случаи неотложно полицията с административна заповед да ограничи достъпа на насилника до жертвата. Ако той сметне, че е оклеветен, дано апелира тази заповед. Но тук реализираме резултата на незабавната отбрана. И тук я има, само че заповедта на съда влиза в границите на 24 часа ”, разяснява пред ФрогНюз адв. Петър Кънчев от Инициативата “Правосъдие за всеки ”. 

 

По думите му у нас не се вземат съответни ограничения, а също така постоянно се изхожда от презумпцията, че дамата желае да набеди мъжа. 

 

“Трябвало е да се вземат съответните ограничения, щом има повтаряемост. Но тези случаи се неглижират. Имаше опцията това да се промени в Закона за домашното принуждение, само че ограниченията са несъответстващи. Бързината е най-важна. Докато не се вкара незабавната протекция, ще има чувство за липса на наказуемост ”, уточни още адв. Кънчев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР