Последната част на моста Чанаккале 1915 беше монтирана в събота,

...
Последната част на моста Чанаккале 1915 беше монтирана в събота,
Коментари Харесай

Нов мост за милиарди свързва Европа и Азия СНИМКИ

Последната част на моста " Чанаккале 1915 " беше инсталирана в събота, отбелязвайки още една решаваща стъпка в завършването на знаковия план. Така за първи път крайбрежията на Европа и Азия бяха свързани със сухопътна връзка при Дарданелите.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, вицепрезидентът Фуат Октай и министърът на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу участваха на гала по сглобяването на моста, свързващ градовете Лапсеки и Гелиболу, ситуирани на противоположните крайбрежия на основния воден път в северозападната провинция Чанаккале.



По време на церемонията Ердоган съобщи, че мостът ще бъде отворен за употреба най-късно до 18 март 2022 година, което съответствува със 107-ата годишнина от морската победа в Чанаккале. В момента се прави асфалтирането на трасето.

Строителството стартира през март 2018 година с бюджет от 2,3 милиарда евро (2,6 милиарда долара).

Президентът означи, че мостът ще редуцира времето за пътешестване до шест минути. Обикновено пътуването сред европейската и азиатската част на Дарданелите лишава към 30 минути с ферибот, който от време на време се анулира по време на неприятни метеорологични условия.
Мостът " Чанаккале 1915 " е най-дългия провесен мост в света с разстояние от 2023 метра сред кулите му, които са боядисани в алено и бяло, с цел да отразяват цветовете на турското знаме.



Гигантската конструкция ще бъде обвързвана с автомагистралата и ще бъде най-важната част от 101-километровия маршрут. Когато целият план за автомагистрала Къналъ-Текирдаа-Чанаккале-Саваштепе бъде обвързван с автомагистрала Гебзе-Измир, към Мраморно море ще се образува магистрална верига. В региона на Мраморно море живее съвсем една трета от популацията на Турция. Регионът включва огромни индустриални и търговски центрове.

Освен че ще бъде понижено времето за пътешестване, планът ще обезпечи консолидираното на пристанищата в регионите на Мраморно море и Егейско море във всички транспортни системи.

Мегапроектът, подхванат от консорциум от южнокорейски и турски компании, ще бъде четвъртият мост в страната, който свързва Азия и Европа.

Оформени, с цел да символизират артилерийски снаряди като респект към именитата борба при Галиполи от Първата международна война, кулите на моста се издигат на 318 метра височина. Общата дължина на моста е 4 608 метра.

Таксата за прекосяване през моста ще е 15 евро + Данък добавена стойност, оповестиха преди време от Министерството на превоза в Анкара.

фотоси: Анадолска организация

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР