Последиците ще са най-малко в секторите образование, здравеопазване, социални услуги,

...
Последиците ще са най-малко в секторите образование, здравеопазване, социални услуги,
Коментари Харесай

Прогноза: Кризата с COVID-19 ще засегне 81% от работната сила в света

Последиците ще са минимум в секторите обучение, опазване на здравето, обществени услуги, защита и инфраструктура

Пълното или отчасти прекъсване на работата на компании поради пандемията от ковид ще засегне 2,7 милиарда трудоспособни хора в целия свят, т.е. 81% от международната работна мощ, заяви Международната организация по труда /МОТ/.

Много страни започнаха да подхващат ограничения за попречване на разпространяването на ковид, в това число комендантски час, затваряне на границите, прекъсване на образователните занятия. Всички това удари по бизнеса и усили равнището на безработицата.

В изискванията на пандемия част от фирмите са принудени да прекратят своята активност, а други – да преразгледат своя работен график. Увеличението на безработицата в света през 2020 година ще зависи на първо място от това по какъв начин ще се развие пандемията в бъдеще и какви ограничения ще бъдат подхванати за нейното ограничение, декларират специалисти от МОТ.

Негативните последствия от пандемията ще бъдат почувствани от 2,7 милиарда от 3,3 милиарда трудоспособни хора по целия свят, което се равнява на 81% от работната мощ, показват анализите на МОТ.

Кризата, обвързвана с пандемията COVID-19 ще докара до редуциране на работните часове по целия свят през второто тримесечие на 2020 година Съществени съкращения се чакат в арабските страни, Европа и Азиатско-Тихоокеанския район.

Най-малко икономическите последствия ще се отразят на секторите обучение, опазване на здравето, обществени услуги, публични услуги, защита и инфраструктура. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР