Последиците от некачествени дейности по санирането на блок 9 в

...
Последиците от некачествени дейности по санирането на блок 9 в
Коментари Харесай

Бургазлии спят с легени заради некачествено саниране


Последиците от некачествени действия по санирането на блок 9 в бургаския комплекс „ Изгрев “ трансфораха в пъкъл посрещането на новата година на живеещите в постройката.

Фирмата – реализатор на обекта по националната стратегия почнала работа през септември. Дейностите по покрива на блока били свършени през просото и при всеки дъжд жилищата на хората се наводняват. Особено тежко е било в навечерието на новата година, когато в Бургас валя дъжд дълготрайно. Последствията са наводнени настилки, мухлясали жилища, подгизнали мебели. В някои от жилищата нямаше и електричество до през днешния ден. А хората се принуждават да спят с готови легени и тенджери, в случай че още веднъж завали.

Грешката е в нашата активност и ще възстановим вредите. Това заричане даде след среща с отрасловия заместител – кмет Чанка Коралска представител на компанията – реализатор. Инж. Росен Нецов от консорциум „ Евробаупроект Бургас “ призна, че това им е първият блок, който санират, въпреки да имат богат строителен опит. Наводнението се дължи на неточност на наши служащи, разясни Нецов:

„ Със събаряне на ламарини от покрива, което не е трябвало да бъде свършено, само че – недобре извършен надзор. Проблемите са от места, на които преди този момент е имало ламаринени обшивки, те би трябвало да се сменят, само че не е трябвало на целия блок да се смъкват по едно и също време “, сподели Нецов.

Част от тях към този момент са възобновени, а за целия покрив той даде период от 10 дни, че ще бъде ремонтиран по този начин, че да не се наводняват домовете на хората. Ангажира се, че след изработен оглед в жилищата, дружно с представители на Община Бургас, ще бъдат възобновени вредите по жилищата.

От администрацията дадоха обещание, че прецизно ще наблюдават за осъществяването на този ангажимент, в противоположен случай, гаранцията на компанията няма да бъде възобновена, а ще бъде употребена за тази цел. До февруари би трябвало да приключат и дейностите по целия блок, в противоположен случай компанията може да търпи наказания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР