Последиците от членството на Украйна в Европейския съюз (ЕС) за

...
Последиците от членството на Украйна в Европейския съюз (ЕС) за
Коментари Харесай

Руски дипломат: Русия е готова да отговори с всички средства на влизането на Украйна в ЕС

Последиците от участието на Украйна в Европейския съюз (ЕС) за сигурността на Русия ще бъдат сравними с присъединението на Киев към НАТО. Това сподели в изявление за Lentа.ru шефът на отдела за европейско съдействие на съветското външно министерство Николай Кобринец.

Дипломатът заявява готовността на Москва да отговори на сходно развиване на събитията " с всички налични средства ". Според него поради конфронтационната изразителност към този момент е мъчно да се разграничи Европейският съюз от НАТО , а в някои връзки той към този момент е " надминал " Алианса. Според него Европейски Съюз, дружно със Съединени американски щати, принуждават други страни да избират сред Русия и Запада и употребява изнудване, с цел да ги принуди да се преценяват с антируските наказания.

" При тези условия е явно, че като цяло няма основна разлика сред това къде ще се опитат да завлекат прилежаща Украйна - в НАТО или в Европейски Съюз. Това в действителност са две страни на една и съща антируска монета , " сподели Кобринец.

По-рано стана известно, че Европейски Съюз ще прегледа за участие в Съюза това лято. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че нормално процесът на присъединение на една страна към Европейски Съюз лишава доста години, само че в тази ситуация с Украйна членовете на асоциацията би трябвало да са подготвени да го ускорят.

Две от огромните страни в Европейски Съюз обаче остават скептични за опцията за бързо участие.
 Украйна не желае бързо, а обезпечено участие в Европейски Съюз
Украйна не желае бързо, а обезпечено участие в Европейски Съюз

Дмитро Кулеба похвали позитивните промени в позицията на Германия

Кандидатурата на Украйна за присъединение към Европейския съюз (ЕС) ще може да бъде финализирана след 15 или 20 години, пред Radio J.

Така той попари очакванията на украинския президент Володимир Зеленски за бързо влизане след началото на войната.

Усилията на Украйна да се причисли към Европейския съюз не могат да бъдат ускорени макар съветската инвазия, , представен от Би Би Си.

Обръщайки се към Бундестага - немския парламент - преди срещата на водачите на Европейски Съюз, той сподели, че " няма директни пътища " за присъединение към комерсиалния блок и посочи, че изключението за Украйна би било незаслужено по отношение на балканските страни, които също се стремят към участие .

Френският президент Еманюел Макрон по-рано предизвести, че може да отнеме, с която немският водач се съгласи.

Изявлението наруския посланик обаче дава и различен значим сигнал - то съставлява коренна смяна на позицията на Москва в. Русия до момента заявяваше, че ще упорства за безпристрастен извънблков статут на Украйна, само че няма да пречи на влизането на Киев в Европейски Съюз.

Промяната в позицията на Москва може да се преглежда и в светлината на на фронта в Донбас, където съществува заплаха - Северодонецк, Лисичанск и Лиман.
 Парите вършат някои страни толерантни към Русия, неудовлетворен Зеленски
Парите вършат някои страни толерантни към Русия, неудовлетворен Зеленски

Той още веднъж отхвърли да прави териториални отстъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР