Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги

...
Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги
Коментари Харесай

Империята на Георги Илиев продадена на вдовицата на Маймуняка

Последен гвоздей в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая Илиева, сподели инспекция на " България Днес ". След серия разпродажби на парцели и закриване на компании Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в предишното формация, която тя наследи след убийството на брачна половинка си, като продаде фамозната марка " ВАИ Холдинг ". Фирмата до последно беше свързвана с борческата формация.

В звук с традициите в подземния свят покупател на " ВАИ Холдинг " е вдовицата на различен висаджийски необут Димитър Димитров-Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след гибелта на Димитров благосъстоянието му, насъбрано като зам.-шеф на групировката и лидер на силовите бригади, е наследено от формалната му другарка Надя Иванова. Чаровната дама към този момент 16 години сполучливо развива легалния бизнес на Маймуняка, с цел да се стигне и до придобиването на " ВАИ Холдинг ".

Емблематичното сдружение е директен правоприемник на скандалната застрахователната компания ВИС-2 и предшествалата я охранителната компания ВИС. Чрез холдинга през годините бяха вложени милионите, изкарани от рекет, силово обезпечаване и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След убийствата на двамата братя едноличен притежател на висаджийската конструкция стана Мая Илиева.

Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без доста звук някогашната манекенка благодарение на доверени помощници ръководи десетките компании от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Схемата работи безотказно до лятото на предходната година, когато Илиева взема решение дефинитивно да скъса с мутренския имидж. Повод за радикалното решение е нейният нов другар, с който градят проекти за преселение в Париж, настояват осведомени. За да реализира фантазиите си, вдовицата на Главния започва проект за систематизиране на благосъстоянието. Част от наследството е трансферирано на сестрата на създателите на групировката - Мариана Илиева, и дъщерята на Васил Илиев - Ивона.

Отделно от това Мая Илиева закрива част от компаниите, наследени от починалия й брачен партньор. Сред тях и тогавашният " ВАИ Холдинг ". Вместо него е записано ново сдружение със същото име, което от своя страна е притежател на три дъщерни компании - " ВаиДО 17 ", " ВаиСМ " и " ВНЛ 17 ". В холдигна и трите поделения са трансферирани активи за милиони левове.

Сложната скица е приключена до лятото на тази годна. Малко по-късно Илиева продължава с ликвидацията на тогавашната ВИС-2. Следващата и стъпка е продажбата на новосъздадения " ВАИ Холдинг ". Сделката с вдовицата на Маймуняка става факт на 28 септември тази година. Срещу едвам 10 000 лева Надя Иванова става едноличен притежател на холдинга. В подмяна на дребната сума тя придобива сдружение с активи за стотици хиляди левове и стабилен бизнес с заведения за хранене и счетоводни услуги.

Вдовицата на Маймуняка придобива от Мая Илиева и дъщерната компания " ВНЛ 17 ". В подмяна на платените 50 000 лева тя става благосъстоятелност на сдружение с бизнес и пари по сметките, оценени на над 1,2 млн. лв., излиза наяве от финансовия доклад.

Останалите две дъщерни сдружения и милионното им имущество са непокътнати за Мая Илиева. Вдовицата на Главния резервира за себе си компания " Съни Сенд ", посредством която тя е притежател на хотелите " Гладиола ", " Гладиола остарял " и " Акация " в курорта Златни пясъци.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР