Последен ден за прием в общински детски градини и подготвителни

...
Последен ден за прием в общински детски градини и подготвителни
Коментари Харесай

Последен ден за прием в общинските детски градини във Варна

Последен ден за банкет в общински детски градини и подготвителни групи в учебните заведения. Системата е отворена до 27.05.2022 година, напомня Moreto.net

Най-важно е родителите да ревизират непрекъснатия и сегашен адрес на детето си, тъй като това е критерият с най-висока тежест. Родители, които са сменили адрес в последните дни на април и през месец май могат да се извърнат към дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна.

За яслена група могат да аплайват децата, родени през 2020 и 2021г., а за първа възрастова група в детските градини - родените през 2019 година Родителите на 5 и 6-годишните деца могат да подадат заявление за подготвителни групи в учебно заведение. Резултатите от първото класиране ще бъдат оповестени до 17 ч. на 6-ти юни.
Повече информация на адрес: https://dg.uslugi.io/

В общинските детски градини са оповестени 2600 места, а за децата на 5 и 6 години в общински учебни заведения са оповестени 192 места за деца на 5 години и 195 - за шестгодишните.

Децата от четвърта възрастова група могат да посещават детската градина през летните месеци гратис, както всички останали групи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР