Посланиците на страните членки на ЕС одобриха нови рестрикции за

...
Посланиците на страните членки на ЕС одобриха нови рестрикции за
Коментари Харесай

ЕС договори нови рестрикции за пътници, идващи от трети страни

Посланиците на страните членки на Европейски Съюз утвърдиха нови рестрикции за пасажерите, идващи от страни отвън Европейски Съюз, по-специално показване на негативен резултат от пи си ар тест. Мярката е за битка с разпространяването на новите разновидности на ковид, съобщи Франс прес, като се базира на европейски източници.

Европейски Съюз затвори външните си граници през март предходната година и откри през юни лист, ограничителен достъпа на хора от трети страни до блока. Той постоянно се преразглежда и се отнася за несъществените пътувания. Разрешава се влизането в Европейски Съюз на жители или пребиваващи в страни от съюза хора, както и на хората пътуващи по основни аргументи.

Някои страни, като Франция от неделя, затвориха границите си за пасажери от или за страни отвън Европейски Съюз.

Постигнато през днешния ден съглашение от посланиците би трябвало да бъде утвърдено от страните членки на следващия ден. То планува нови критерии за разрешаване на несъществени пътувания от трети страни към Европейски Съюз. Един от критериите е третата страна, от която идва пасажерът, да има съответствие на нови случаи на болест с ковид под или равно на 25 на 100 000 поданици през интервал от 14 дни, съответствие на тестванията над 300 и 4-процентно съответствие на позитивните проби по отношение на всички направени. Трябва да се регистрира и това какъв вид на ковид има в дадена трета страна.

Пи си ар тест, изработен най-вече до 72 часа преди пътуването, ще се изисква даже и за хората, които пътуват по основни аргументи, като се изключи трансграничните служащи или на заетите в транспортния бранш. Гражданите или пребиваващите в Европейски Съюз хора могат да създадат този тест при идването си от трети страни на територията на съюза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР