Посланиците на ЕС проведоха закрити разговори по проекта на 11-ия

...
Посланиците на ЕС проведоха закрити разговори по проекта на 11-ия
Коментари Харесай

Politico: Посланиците на ЕС не успяха да постигнат съгласие по проекта за нови санкции срещу Русия

Посланиците на Европейски Съюз организираха закрити диалози по плана на 11-ия пакет антируски наказания, само че за следващ път не съумяха да реализират съглашение. Това заяви в четвъртък, 8 юни, вестник " Политико ", базирайки се на четирима дипломати.

На среща на високопоставени представители на Европейски Съюз в сряда не е реализирано съглашение, осведоми изданието.

Според Politico повода е, че Унгария и Гърция не престават да упорстват няколко техни компании да бъдат извадени от листата на глобените поради спора в Украйна.

Изданието отбелязва още, че Европейската комисия към този момент е смекчила първичните си оферти за нов пакет от антируски наказания. Очаква се дипломатите от Европейски Съюз да се върнат към този въпрос идната сряда, 14 юни.

Следващите антируски наказания в Европейския съюз започнаха да се разискват през март тази година. Тогава ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че новият пакет от наказания против Руската федерация ще има за цел да направи невероятно заобикалянето на съществуващите ограничавания.

По-късно ръководителят на френското външно министерство Катрин Колона съобщи, че възнамеряват да договорят идващите антируски наказания на Европейския съюз до срещата на върха на Европейски Съюз през юни.

В края на май стана известно, че Унгария и Гърция блокираха нов пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. И двете страни желаеха редица техни компании да бъдат изключени от листата на " спонсорите " на спора в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР