Посланиците на държавите от ЕС приеха днес решение да бъдат

...
Посланиците на държавите от ЕС приеха днес решение да бъдат
Коментари Харесай

ЕС изключи Беларус от системата SWIFT

Посланиците на страните от Европейски Съюз одобриха през днешния ден решение да бъдат разширени глобите против Русия и Беларус, заяви френското председателство на Съвета на министрите.

За Беларус се вкарва възбрана за достъп до интернационалната разплащателна система SWIFT, откакто по-рано бе решено достъпът да бъде спрян отчасти за някои съветски банки. Санкциите обгръщат притежанието на криптовалути, както към този момент бе решено от европейските финансови министри.

Разширяват се съществуващите финансови наказания против Русия.

Ограниченията по SWIFT засягат " Белагропромбанк ", банка " Дабрабыт " и Банката за развиване на Беларус, както и техните беларуски филиали. Въвежда се възбрана на преводи от и към Централната банка на Беларус, свързани с ръководството на запаси или имущество, и даването на бюджетни средства за търговия и вложения в Беларус.

Забранява се работата с акции на беларуски държавни сдружения на европейските тържища от 12 април.

Въвежда се ограничаване на финансовите потоци от Беларус към Европейски Съюз, като се не разрешава приемането на депозити над 100 000 евро от беларуски жители или поданици, държането на сметки на беларуски клиенти от централните депозитари на скъпи бумаги на Европейски Съюз, както и продажбата на деноминирани в евро скъпи бумаги на беларуски клиенти.

Забранява се даването на банкноти в евро на Беларус.

Разширените наказания са ориентирани против управленията на двете страни, както и против олигарси и техните фамилии. Мерките са свързани със събитията в Украйна, се отбелязва в известието. Допълва се, че формалното приемане на глобите ще се извърши " на автограф ".

Европейската комисия заяви, че разширените наказания засягат още 160 жители в Беларус и Русия. Промените плануват по-тясно координиране на приложението на ограниченията и способи глобите да не бъдат избегнати.

ТЕМА преди 12 минути 186 преди 31 минути 489 преди 39 минути 467
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР