Посланиците на България в Канада и на Канада в България,

...
Посланиците на България в Канада и на Канада в България,
Коментари Харесай

България и Канада си пожелаха още по-силно приятелство

Посланиците на България в Канада и на Канада в България, госпожа Светлана Стойчева-Етрополски и госпожа Аник Гуле (базирана в Букурещ), излязоха със взаимно видеообръщение по случай настъпващите Коледни и Новогодишни празници и 55-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Посланик Светлана Стойчева-Етрополски сподели, че с наближаването на празничния интервал в края на тази сложна година за нея е същинско наслаждение да насочи към дипломат Аник Гуле, всички канадски другари и техните фамилии, както и към българската общественост в Канада, най-топли пожелания за радостна и щастлива Коледа, здрав и кротичък празничен сезон и една невероятна Нова година.

Тази година отбелязахме 55 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Канада, напомни Стойчева-Етрополски. Тя означи, че връзките сред двете страни в никакъв случай до момента в историята не са се развивали толкоз бързо и не са били толкоз другарски.

Посланикът на България в Канада уточни съвпадащите позиции на двете страни по на процедура всички интернационалните въпроси и идентичните полезности, които те изповядват, изброявайки категорично демокрацията, човешките права и върховенството на закона. В един свят, където от ден на ден са оспорвани, тези полезности остават значим крайъгълен камък на нашите връзки, изрази убеденост тя.

Посланик Стойчева-Етрополски напомни, че преди четири години Канада е отменила входните визи за всички категории български жители, и означи опциите, които това е разкрило за насърчаване на двустранните връзки в редица сфери. Тя изрази убеденост, че посредством изчерпателен разговор съдействието сред България и Канада може да продължи да се развива във всички области - от стопанската система и търговията през технологиите до контактите сред хората.

Посланик Аник Гуле от своя страна поздрави с настъпващите празници своята българска сътрудник, всички български другари, канадската общественост в България и всички, които като нея обичат България. Тя насочи най-топли пожелания за хубави празници и за една чудесна нова година.

Изминалата година бе цялостна с провокации, призна дипломат Гуле, само че акцентира, че другарството оказва помощ да се преодоляват компликациите. България и Канада разчитат една на друга от 55 години като близки, сходно мислещи сътрудници, регистрира тя във връзка годишнината от установяването на двустранните дипломатически връзки. Посланик Гуле изрази убеденост, че през новата 2022 година България и Канада ще продължат да си оказват помощ взаимно, и си пожела още по-голямо задълбочаване на двустранните връзки, в това число на основата на мощните връзки сред хората, в редица области, измежду които сигурността и защитата, търговията, науката и културата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР