Посланиците на 27-те страни членки на ЕС не са взели

...
Посланиците на 27-те страни членки на ЕС не са взели
Коментари Харесай

Посланиците на ЕС не се разбраха за отсрочка за Брекзит

Посланиците на 27-те страни членки на Европейски Съюз не са взели решение каква пролонгация може да бъде дадена на Англия за "Брезкит " и се чака нова среща в петък - с вяра да се избегне незабавна колекция на водачите на страните членки по тематиката. Това заяви "Ройтерс " довечера, базирайки се на дипломатически източници в Брюксел. Новината идва след среща на посланиците на страните, извършена довечера.

Според Агенция Франс Прес представителите на всички страни в Съюза са били съгласни, в случай, че утвърдена от Англия договорка за "Брекзит " няма до 31 октомври, срокът да бъде продължен. Колко тъкмо да е отсрочката обаче е въпросът. Целта е да се предотврати "Брекзит " без договорка.

"Ройтерс " напомня, че във вторник представител на президента на Франция Еманюел Макрон е декларирал, че може да има отсрочване след 31 октомври - с няколко дни или седмици, с цел да се даде опция на английския парламент да завърши с гласуванията си по тематиката. По-дълъг период на изчакване обаче е под въпрос, що се отнася до поддръжката на Париж за сходно решение. Доналд Туск по-рано предложи да се даде задоволително време на институциите в Лондон. Сам заяви през днешния ден в туитър, че е обяснил причините си за това и в телефонен диалог с английския министър председател.

По-рано през днешния ден английският Джонсън сподели на немската канцлерка Ангела Меркел, че съгласно него "Брекзит " не би трябвало да се отсрочва. Британският парламент обаче към този момент го принуди да изпрати писмо до Брюксел с искане за тримесечно отсрочване. Което той прати, само че не подписа. „ На срещата през днешния ден не се очакваше да се вземат каквито и да е официални решения “, съобщи европейски източник във връзка посланическата колекция, представен от Агенция Франс Прес.

Досега имаше две отлагания на "Брекзит " след първичната дата - 29 март. И двата пъти Франция имаше възражения, само че в последна сметка се взимаше общо решение, напомня още "Ройтерс ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР