Посланиците на 11 държави ще посетят Чепеларе, за да се

...
Посланиците на 11 държави ще посетят Чепеларе, за да се
Коментари Харесай

Посланици на 11 държави пристигат в Чепеларе

Посланиците на 11 страни ще посетят Чепеларе, с цел да се срещнат с опциите за туризъм и бизнес, локалните обичаи и просвета. Дипломатите са от Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина. Също по този начин от Бразилия, Грузия, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка и Северна Македония. Визитата им е на 21 и 22 юни т.г., оповестиха от общинската администрация.

" Целта на срещата е представителите на дипломатическия корпус у нас да усетят хубостта на Родопите, да се дискутират опциите за развиване на туризъм през четирите сезона в община Чепеларе и да се показа пъстротата на културния живот в нея ", сподели кметът Славка Чакърова, по чиято покана идват дипломатите.

Посещението на посланиците се реализира и с общителното подпомагане на съдружие „ Спектър 21. век “ и изданието „ Дипломатически набор “.

Програмата планува среща на представителите на дипломатическия корпус с локалния бизнес, запознаване с туристическите и културните забележителности в региона.

Делегацията ще слуша и концерта „ Шлагерите на Европа “ на Христо Паскалев - Паскал, който ще показа Чепеларе като община, в която се цени освен българската, само че и европейската традиция.
Събитието в Чепеларе е първото, което се провежда от подобен мащаб за дипломатическия корпус отвън София, показват от управата на родопския курорт. То ще бъде съпроводено от концерта „ Шлагерите на Европа “ на съдружие „ Спектър 21. век “, отдаден на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР