Посланикът ни в Румъния посети Гюргево във връзка с фериботния

...
Посланикът ни в Румъния посети Гюргево във връзка с фериботния
Коментари Харесай

Фериботната линия Гюргево - Русе се възстановява след 15-годишно прекъсване

Посланикът ни в Румъния посети Гюргево по отношение на фериботния граничен пункт 

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков посети Гюргево, с цел да се запознае с подготовката от румънска страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево ферибот. Това е третата му аудиенция в крайдунавския град за последните четири месеца, оповестиха за от посолството ни в Букурещ.

Дипломатът беше съпроводен от регионалния шеф на РусеАнатолий Станев и от ръководителя на локалния Окръжен съвет Думитру Беяну. Тримата дружно посетиха региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево ферибот. Българските представители сложиха редица въпроси, свързани с опцията за ускорение от румънска страна на създаване на постройката на пункта и на драгирането пред брега, където ще пристават фериботите.

Председателят на Окръжния съвет на Гюргево заявява ангажираността на локалните управляващи с решаването на всички въпроси, които са от тяхната подготвеност. Той срещна българските представители с въпроси по стартиране в употреба на фериботната връзка, които са в компетентностите на централната власт.

Посланик Радко Влайков удостовери предходно предложение на българската страна да се форсира стартирането на фериботната линия, като първоначално взаимната гранична и митническа инспекция да се реализира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе. Областният шеф на крайдунавския град Анатолий Станев удостовери готовността на българската страна Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе - ферибот да бъде пуснат незабавно в употреба, откакто за това се получи единодушие на румънската страна. 

Фериботната линия Гюргево - Русе се възвръща след 15-годишно спиране в осъществяване на подписаното на 29 април тази година в Букурещ Споразумение по въпроса сред държавните управления на България и на Румъния, напомнят от посолството на България в Букурещ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР