Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник нарече германския канцлер

...
Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник нарече германския канцлер
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Германия нарече Шолц „обидена наденица“

Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник назова немския канцлер Олаф Шолц " афектирана наденица ", написа Spiegel*.

Така дипломатът реагира на думите на канцлера, че няма да отиде в Киев, откакто Украйна отхвърли да одобри федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Да разиграваш афектиран лебервурст не е доста държавническо държание, счита украинският дипломат. И прибавя: „ Става въпрос за най-бруталната война за заличаване след нападението на нацистите ", а не за " детска градина “.

Мелник нееднократно е правил усещане с не изключително дипломатичните си изявления. Той, да вземем за пример, призна неотдавна, че счита всички руснаци за врагове, изказвал се е остро, че Европейският съюз не се придвижва напред във връзка с ембаргото върху съветските енергийни източници, подлагал на критика е и съмненията на Германия да даде оръжие на Украйна.

Скандалът към отхвърли на украинските управляващи да одобряват президента на Германия избухна в средата на април. Според немските медии Щайнмайер е възнамерявал да замине за Киев с президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония, само че наличието му там е счетено за нежелано „ поради тесните му връзки с Русия “. Канцлерът Шолц разяснява пред ZDF, че е недопустимо Украйна да не допусне визитата на президента на страната, която й оказва толкоз огромна военна и икономическа поддръжка.

* https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-botschafter-andrij-melnyk-nennt-kanzler-olaf-scholz-beleidigte-leberwurst-a-e8ad90fa-2184-47f2-8e4f-cb050457199c
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР