Посланикът на Турция у нас връчи на кмета на Кърджали

...
Посланикът на Турция у нас връчи на кмета на Кърджали
Коментари Харесай

Турция дари мобилен медицински пункт на Кърджали

Посланикът на Турция у нас връчи на кмета на Кърджали доктор инж. Хасан Азис ключовете за мобилен медицински пункт. В отговор на хуманния жест дипломат Айлин Секизкьок получи Почетен знак на Община Кърджали – златен.

Това се случи в кърджалийското село Мост, където бяха осъществени и първите прегледи на хора от района. Мобилният пункт е оборудван с рентген, ехограф, ЕКГ-апарат, уред за мерене на пулс, хладилна чанта за кръвни проби и друга техника и такъми.

Той ще се употребява за медицински прегледи в 117 обитаеми места в общината. Първите прегледи в региона на селата Мост, Миладиново и Конево ще се извършат в границите на три дни – от през днешния ден до 10 март, в това число. За тях, с изключение на локални лекари, от Турция също се чакат медици. Поводът община Кърджали да получи мобилния медицински пункт е 100 година от основаването на Република Турция.

Посещението на дипломат Секизкьок в село Мост е по нейно предпочитание, изясни кметът на Кърджали инж. Хасаан Азис. „ Тя изиска да посети някое от дребните обитаеми места в района, с цел да благодари персонално на хората за поддръжката им към потърпевшите от земетресенията с Турция “, сподели още той.

В родопското село дипломатът посети учебно заведение, детска градина и се срещна с поданици на обитаемото място в залата на читалището. По-рано през днешния ден дипломат Айлин Секизкьок бе в общинския пункт за събиране на материална помощ за потърпевшите от земетресенията, където също благодари на хората, взели участие с труда си в огромната акция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР