Посланикът на САЩ в Южна Африка Рубен Бриджити се e

...
Посланикът на САЩ в Южна Африка Рубен Бриджити се e
Коментари Харесай

Южна Африка отрече да доставя боеприпаси на Русия

Посланикът на Съединени американски щати в Южна Африка Рубен Бриджити се e извинил и декларирал, че е прекрачил границата. Той е направил това по време на брифинг, оповестява южноафриканското издание TimesLIVE.

Той направи това, откакто отделът за интернационалните връзки и съдействие в петък изрази крайното неодобрение на държавното управление от държанието и изказванията на Бриджити.

Припомняме, че  Бриджити обвинил управляващите на тази страна, че доставят муниции на Русия. 

Американският посланик сподели, че боеприпасите са били натоварени на борда на съветски транспортен съд, който е дебаркирал във военноморската база в Кейптаун предишния декември.
 Съединени американски щати упрекват Южна Африка, че доставя муниции на Русия
Съединени американски щати упрекват Южна Африка, че доставя муниции на Русия

Изявление на американския дипломат в Претория

След това президентът Сирил Рамафоса разгласи, че държавното управление ще стартира без значение следствие, с цел да ревизира тези изказвания.

Южна Африка е известна в международен мащаб с един от най-строгите процеси при продажба на оръжие на други страни, се споделя в изказването на управляващите.

По-рано беше обявено, че южноафриканските управляващи се пробват да убедят Кремъл да се откаже от концепцията за посещаване на президента Владимир Путин на срещата на върха на БРИКС, която ще се организира в Южна Африка през лятото.

Причината е заповедта за арест на съветския президент, издадена от Международния углавен съд (МНС) в Хага по обвинявания във военни закононарушения, осъществени в Украйна. Република Южна Африка е страна, признала МНС и следва да арестува Путин, в случай че той попадне на нейна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР