Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се върна на

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се върна на
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се завърна на местоработата си

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан се върна на местоработата си в Москва, предадоха международните организации.

" Завърнах се в Москва през днешния ден ", написа в Туитър Съливан и сподели, че е подготвен да работи с съветските си сътрудници за реализиране на задачата за определяне на постоянни и предвидими връзки сред Съединени американски щати и Русия.

Завръщането на Джон Съливан в Москва става няколко дни след завръщането на съветския дипломат Анатолий Антонов във Вашингтон.

Новината, че двамата посланици ще се върнат на местоработата си, бе обявена на конференциите на Владимир Путин и Джо Байдън след тяхната среща на върха в Женева на 16 юни.

Дипломатическите връзки сред Москва и Вашингтон се утежниха бързо след идването на власт на Байдън през януари. Байдън укори Русия за серия от хакерски атаки и за интервенция в изборите в Съединени американски щати, а в телевизионно изявление през март назова Путин " палач ". Впоследствие Русия извика за съвещания посланика си във Вашингтон и настоя посланикът на Съединени американски щати в Москва също да се прибере в родината си за съвещания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР