Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит каза във вторник,

...
Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит каза във вторник,
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в НАТО: Киев да не очаква покана за Алианса на този етап

Посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит сподели във вторник, че не чака Алиансът да насочи покана за участие на Украйна на срещата на върха във Вашингтон през юли.

" Що се отнася до срещата на върха това лято, не чакам Алиансът да насочи покана на този стадий ", сподели Смит в отговор на въпрос в диалог с публицисти преди срещата на министрите на защитата на НАТО в четвъртък, представен от Ройтерс..

Докато се бори с нашествието на Русия, Украйна даде ясно да се разбере, че задачата ѝ е да стане член на водения от Съединени американски щати боен съюз.

Киев и някои от неговите съдружници в НАТО, изключително в Източна Европа, настояха за покана за участие, макар че одобряват, че Украйна не може да се причисли към НАТО, до момента в който към момента е във война.

На срещата на върха в Литва предходната година водачите на НАТО споделиха, че бъдещето на Украйна е в Алианса, само че не изпратиха покана и даже не дефинираха график за участие.

" Работихме доста интензивно от срещата на върха във Вилнюс предходната година, с цел да предприемем редица стъпки, с цел да продължим да оказваме помощ на нашите другари в Украйна с нужните промени в личната им страна, с цел да се доближим до евроатлантическата интеграция ", сподели Смит.

" И ние продължаваме да се фокусираме на първо място върху това да ги поддържаме в актуалната борба и да подсигуряваме, че те могат да надделеят на бойното поле. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР