Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел е изпратил писма

...
Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел е изпратил писма
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Германия заплаши немски фирми заради "Северен поток - 2"

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел е изпратил писма до немски компании, в които предизвестява за опцията да им бъдат наложени наказания от Вашингтон поради поддръжката за построяването на газопровода " Северен поток-2 ", написа в. " Билд ”, представен от ТАСС.

" Подчертаваме, че в случай че фирмите, които поддържат съветския енергиен бранш, вземат участие в каквито и да е [подобни проекти], това може да докара до наказания ", написа Гренел. Според него, " в случай че европейските доставки на газ през Украйна станат непотребни заради стартирането на " Северен поток 2 " и " Турски поток ", Киев ще загуби смисъла си в региона на политиката за сигурност, което ще усили риска от намеса на Русия. "

Според Гренел " компании, подкрепящи двата плана, подкопават сигурността на Украйна и Европа ".

Неделното издание осведоми, че писмата, съгласувани с американските управляващи, са изпратени до доста немски компании, които от своя страна ги одобряват за изнудване. " Писмата не би трябвало да се възприемат като опасност, а като явен израз на политическата позиция на Съединени американски щати ", съобщи представител на американското посолство по отношение на тази обява.

В същото време сп. " Шпигел ” твърди, че Ричард Гренел сега е в политическа изолираност в Германия и това е резултат от опитите му да въздейства на вътрешните работи на Германия. Канцлерът Ангела Меркел също го държи настрани, а мнозина немски политици и предприемачи считат, че Гренел прекомерно малко знае за Европа и Германия.

Снимка: abnews.ru
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР