Посланикът на САЩ в Германия нападна правителството на германския канцлер

...
Посланикът на САЩ в Германия нападна правителството на германския канцлер
Коментари Харесай

САЩ се разгневиха на Германия заради Иран

Посланикът на Съединени американски щати в Германия атакува държавното управление на немския канцлер Ангела Меркел за нежеланието на Берлин да се причисли към морска задача в Ормузкия пролив. Дипломатът акцентира, че най-голямата стопанска система в Европа би трябвало да поеме по-голяма световна отговорност, оповестиха немски медии. Отношенията сред Съединени американски щати и Германия се утежниха, откогато президентът Доналд Тръмп пое ръководството. Те имат различия по редица тематики, в това число за разноските за защита, комерсиалните мита, Иран и " Северен поток - 2 ".

Късно завчера германският външен министър Хайко Маас изключи присъединяване на страната му в плануваната от Вашингтон морска задача в Ормузкия пролив, откакто Съединени американски щати насочиха публична молба към редица страни в Европа. Маас акцентира, че Германия желае да се понижи напрежението с Иран. Изразявайки недоволството си от това решение, дипломат Ричард Гренъл съобщи, че Федерална Република Германия има отговорности. " Германия е най-голямата икономическа мощ в Европа. Този триумф носи световни отговорности ", разгласи той пред в. " Аусбургер алгемайне ". Според него Съединени американски щати се пробват да получат поддръжката на Германия за военната задача в протока от седмици. Посланикът означи, че до момента в който един немски министър твърди, че преглеждат молбата, външният министър я отхвърли. Първоначално военният министър Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в Брюксел, че Германия преглежда молбата. " Америка пожертва доста, с цел да помогне на Германия да остане част от Запада ", напомни Гренъл пред вестника и добави, че американците заплащат големи средства за поддържането на 34 000 бойци в Германия.

Междувременно американското държавно управление наложи наказания на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф в миг на засилващо се напрежение сред двете страни. Финансовото министерство на Съединени американски щати сподели, че глобите се постановат поради това, че Зариф работи от името на иранския висш лидер аятолах Али Хаменей. " Джавад Зариф реализира безразсъдния дневен ред на висшия лидер на Иран и е основният представител на режима по света ", съобщи американският финансов министър Стивън Мнучин. Санкциите против Зариф плануват блокиране на вероятно негово имущество или ползи в Съединени американски щати. Той обаче сподели, че няма такива. " Благодаря ви, че ме смятате за толкоз голяма опасност за вашия дневен ред ", коментира  иранският външен министър.

Американското държавно управление съобщи, че ще взема решения дали да даде пътна виза на Зариф, в това число за пътувания до Организация на обединените нации, съответно за всеки случай, оставяйки отворена опцията той да участва на годишната сесия на Общото заседание на международната организация през септември в Ню Йорк.

РЕФОРМА

Правителството на Иран утвърди проект за унищожаване на четири нули от валутата си, както и промяната на името ѝ на " томан ", съобщи държавният представител Али Рабией пред кореспонденти. Стойността на иранския риал доближи рекордно дъно м.г., откакто Съединени американски щати излезе от нуклеарната договорка и още веднъж наложи наказания на Ислямската република. Един американски $ се обменя за 120 000 риала, а формалният курс е 42 000 за $1. Томан бе името на валутата в Иран преди 1925 година Международният валутен фонд предвижда, че стопанската система на Иран ще се свие с 6% тази година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР