Посланикът на САЩ в България Н. пр. Ерик Рубин отиде

...
Посланикът на САЩ в България Н. пр. Ерик Рубин отиде
Коментари Харесай

US-посланикът отиде в БНБ за 60-те милиона от Венецуела

Посланикът на Съединени американски щати в България Н. прочие Ерик Рубин отиде в Българската национална банка и се срещна с шефа й Димитър Радев.

От формалното известие на Българска народна банка, въпреки и написано с витиевати думи, излиза наяве, че Рубин е желал сметка за проспания от Българска народна банка трансфер на 60 милиона евро венецуелски пари. Те се оказаха в сметка на български юрист в Инвестбанк. Макар банката да твърди, че всичко е законно, съмненията са, че парите са част от огромна скица, в която към момента настоящият президент Николас Мадуро трансферира парите си в чужбина, откакто Съединени американски щати признаха съперника му Хуан Гуайдо за автентичен президент.

Основна тематика на срещата беше мандатът на централната банка и неговото практическо използване в региона на предотвратяването на изпирането на пари, се споделя в формалното известие на Българска народна банка.

Според депутата в 5 Народното събрание Асен Агов институциите, които е трябвало да наблюдават за изпирането на пари, не просто са проспали прехвърлянето, а са съучастници в осъществяването му.

Според формалното известие на Българска народна банка обаче посланикът е изразил благодарност за непрекъснатата устременост и съдействието на централната банка в предотвратяването на изпирането на пари и двете страни са се съгласили, че ще продължат своето позитивно и градивно взаимоотношение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР