Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа е провела среща

...
Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа е провела среща
Коментари Харесай

Херо Мустафа се срещна с двама министри от служебния кабинет

Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа е провела среща през днешния ден с министъра на външните работи от служебния кабинет Светлан Стоев и министърът на стопанската система Кирил Петков.  Обсъдени са били актуални тематики от споделения дневен ред на Стратегическия разговор България-САЩ, както и българското председателство на Инициативата " Три морета ", излиза наяве от съобщение на външното ни министерство.

Министър Стоев е подчертал приемствеността във външната политика на служебното държавно управление, както и желанието на българската страна за по-нататъшното задълбочаване на стратегическото партньорство със Съединени американски щати както в двустранен проект, по този начин и в подтекста на трансатлантическите връзки. Той е сложил акцент върху основни за България цели в връзките със Съединени американски щати, включително присъединението на България към програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания Visa Waiver Program, започването на договаряния за двустранна Спогодба за обществена сигурност, поддръжка за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

В светлината на българското домакинство на Инициативата " Три морета " през 2021 година и идната среща на върха в София министърът на стопанската система Кирил Петков изразил желанието на българската страна за по-тесни контакти с бизнес-партньори освен от Централна и Източна Европа, само че и от Съединени американски щати.

Миналата седмица Херо Мустафа организира среща и със служебния министър-председател Стефа Янев, на която е била разисквана настоящата политическа обстановка. Подготовката на срещата за самодейността " Три морета " още веднъж беше в дневния ред на диалозите тогава, както и енергийната диверсификация.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР