Посланикът на САЩ при ООН Ники Хейли обяви, че Вашингтон

...
Посланикът на САЩ при ООН Ники Хейли обяви, че Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ орязват с 285 млн. долара бюджета за ООН


Посланикът на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли разгласи, че Вашингтон орязва с 285 млн. $ бюджета за интернационалната организация за 2018 година, оповестява американското издание Washington Examiner, като напомня, че през фискалната 2016 година средствата за нея са били в размер на 5,4 милиарда $, написа " Фокус ". 

Хейли дефинира съкращаването на средствата за Организация на обединените нации като „ историческо понижаване “, което ще способства за оправянето с казуса с „ раздутата администрация “ на организацията. „ Неефективността и пренасищането на Организация на обединените нации са добре известни ", акцентира дипломатът в изказване за задачата на Съединени американски щати. „ Вече няма да позволим да се възползва от щедростта на американския народ “, безапелационна бе Хейли. 

Хейли означи, че е „ удовлетворена " от резултата от договарянията по бюджета и добави: „ Можем да сме сигурни, че ще продължим да търсим способи за увеличение на успеваемостта на Организация на обединените нации, като в същото време пазиме ползите си ".

По-рано някогашният губернатор от Южна Каролина се обърна към 193-членното Общо събрания на Организация на обединените нации с уверенията, че ще бъдат подхванати стъпки против страните, които поддържаха необвързващата резолюция против решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. 

„ Съединени американски щати ще си спомнят този ден, в който бяха откроени в това заседание поради акт, с който упражнихме правото си на суверенна нация “, акцентира Хейли преди гласуването предходната седмица. „ Ще си спомним, когато още веднъж сме призовани да създадем най-големия принос към Организация на обединените нации и ще си спомним, когато страните ни призоват да плащаме повече и да използваме нашето въздействие в тяхна изгода ", бяха думите на Хейли. 

Общо 128 страни гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, с която бе отхвърлено решението на администрацията на Доналд Тръмп. Други девет страни гласоподаваха „ срещу ", 35 се въздържаха, а представители на 21 страни не се явиха за гласуването./ Pik.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР