Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще

...
Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Гърция идва на посещение у нас

Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще посети Молдова на 5-7 декември и България на 11-12 декември 2023 година Целта – усилване на районното енергийно съдействие и инфраструктурната съгласуваност по коридора сред Гърция и Украйна. Идеята на пътуванията е да се насърчи по-устойчиво, проспериращо и несъмнено бъдеще в Югоизточна Европа. Дж. Цунис е възнамерявал аудиенция и в Румъния при започване на 2024 година, предава Нова тв.

„ Частният бранш е значим сътрудник в тези старания. Американските компании към този момент влагат милиони долари в енергийния и инфраструктурния бранш на Гърция, наблягайки уговорката на държавното управление на Съединени американски щати да сплоти всички заинтригувани страни в обща цел ”, прецизират от Американското посолство в България.

„ Аз съм извънреден оптимист за бъдещето на енергийното съдействие и инфраструктурната съгласуваност в Югоизточна Европа ”, сподели дипломат Цунис. „ Това пътешестване е неповторима опция да се ангажираме непосредствено с сътрудници посланици на Съединени американски щати, бизнес водачи и политически фигури в Молдова, България и Румъния. Нашата цел е да задълбочим разбирането си за провокациите, пред които сме изправени, и да проучим нови способи, по които Гърция и нейните съседите могат да продължат взаимно да способстват за бъдещето на Европа ”, прибавя той.

От посолството на Щатите разясняват, че тези визити съставляват на практика метод към дипломацията, като акцентират дейната роля на Съединени американски щати в насърчаването на устойчивото енергийно развиване, енергийната сигурност и нарасналата съгласуваност в района.

„ Регионът е на кръстопът във връзка с енергийната промяна и Съединените щати са горди да бъдат основен сътрудник в това пътешестване ”, добави посланикът. „ Заедно можем да изградим по-устойчиво, несъмнено и проспериращо бъдеще за Югоизточна Европа и отвън нея. Съединени американски щати остават ангажирани да поддържат начинания, които предизвикват по-чисти енергийни източници, усъвършенстват комерсиалните връзки и връзките в региона на сигурността и предизвикват икономическия напредък в Югоизточна Европа ”, прецизира Дж. Цунис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР