Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова и граждани

...
Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова и граждани
Коментари Харесай

Скандал в СОС заради честването на Деня на съветската армия в София

Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова и жители поставиха венци и цветя пред Паметник-костница на Съветската войска в ж.к. „ Лозенец “. В честването на Деня на руската войска се включиха и общински съветници от Българска социалистическа партия в София.



По-рано тази заран пред Столичната община жители стачкуваха поради разрешението, обещано от кмета Васил Терзиев на съветското посолство да празнува публично през днешния ден Деня на руската войска на „ Паметника-костница “ в жк. „ Лозенец “.



Снимки:БГНЕС

Съветниците от " ПП-ДБ-Спаси София " също излязоха с декларация и приканиха кмета Васил Терзиев " да наложи възбрана на този успех на гибелта, наименуван честване на „ Деня на бранителите на отечеството “ или ден на руската войска ".

От началото на войната на Русия в Украйна Москва дефинира България като " неприятелска страна ".



Пред БГНЕС посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова декларира, че има позволение за мероприятието.



Кметът на София Васил Терзиев отговори, че възбраната на честването не е в неговите пълномощия и препрати въпроса към Министерство на външните работи.

" Тук има доста съществено недоумение по какъв начин работят нещата и в случай че някой желае да стачкува може да иде пред Външно министерство да ги пита тях за какво са ни пратили на нас тази нота. Ето какво споделя тя: Моля за вашето предписание за предприемане на съответните дейности по подготвеност. В случая моите дейности по подготвеност са да бъде безвредно - да не сгазят някой, да не потъпчат цветята, само че не е това моята подготвеност по тази причина съответно аз да реша или да не го разреша. Това е доста значимо да се знае и да не се злоупотребява ", съобщи кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев сподели още, че позицията му по отношение на Русия е ясна и предложи в София да има улица на името на Алексей Навални.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР