Посланикът на Русия в Скопие Сергей Баздникин коментира пред ТАСС,

...
Посланикът на Русия в Скопие Сергей Баздникин коментира пред ТАСС,
Коментари Харесай

Според руския посланик в Скопие Македония не може сама да реши за смяната на името, а Преспанският договор е незаконен

Посланикът на Русия в Скопие Сергей Баздникин разяснява пред ТАСС, че " макар положителната воля на управляващите в Македония, които ни твърдят, че влизането им в НАТО не е ориентирано против Русия, като членове на организацията, те ще би трябвало да вземат решения, които не дават отговор на националните им ползи "

Според него, народите на Македония и Гърция не подкреmят Преспанския контракт и това ще има дълготрайни отрицателни последици в толкоз взривоопасен район като Балканите.

" Но би трябвало да си даваме сметка, че Преспанския контракт е подписан посредством съществени нарушавания на нормите на вътрешното и интернационалното право, с други думи, излиза от рамките на правовото поле. Той надали ще може да бъде инструмент за постигането на заслужено, стабилно и дълготрайно решение на казуса с името на страната Македония. Напротив, както не един път е подчертавал президентът на Македония Георги Иванов, вместо решаването на един остарял проблем, договорът може да сътвори доста нови ", твърди Баздникин.

" Отделни западни страни, отпред със Съединени американски щати, фактически нагнетяват русофобия по целия свят и се стараят да вкарат в своята пропагандистка орбита колкото е допустимо повече страни, в това число, опирайки се на същата прословута " атлантическа взаимност ", за която към този момент приказвах по-рано. Подобни политики видяхме и тук. Едно от практическите проявления на тази неистова акция стана изгонването на съветски посланик от Скопие през март м.г. – и още веднъж от взаимност по така наречен дело " Скрипал ", разяснява той.

" Русия счита, че тематиката за преименуването на Македония би трябвало да бъде разисквана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", споделя Баздникин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР