Посланикът на Русия в САЩ отхвърли последната прогноза на президента

...
Посланикът на Русия в САЩ отхвърли последната прогноза на президента
Коментари Харесай

Руски дипломат: Русия няма пространство за отстъпление

Посланикът на Русия в Съединени американски щати отхвърли последната прогноза на президента Джо Байдън за неизбежна инвазия в Украйна, заявявайки, че Москва желае да взема решение проблемите дружно с Вашингтон, вместо да вижда по какъв начин терзанията й засигурността и суверенните права не престават да се отхвърлят.

„ Бихме желали да сложим всичко на хартия “, сподели дипломат Анатолий Антонов в неделя в изявление за водещата на CBS News Маргарет Бренън.

„ Бихме желали да забележим правно обвързващи гаранции за съветската сигурност “, като ангажимент, че на Украйна няма да бъде разрешено да се причисли към НАТО.

Запитан за изказването на Байдън, че президентът Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, Антонов заобикаля да опонира непосредствено на главнокомандващия на Америка, като сподели, че Русия е заявила документално пред Държавния департамент на Съединени американски щати, че такава офанзива не е планувана. Но той също по този начин настръхна от концепцията, че западните страни могат да решат по какъв начин да бъдат ситуирани съветските войски.

„ Няма инвазия... “, сподели Антонов.

„ Ние не заплашваме никого. Защо вие, за какво други страни се пробвате да ни налагате своите решения – къде можем да разположим нашите войски и какъв брой? Искам още един път да подчертая, че това е наша лична територия ", безапелационен бе той.

" Можете ли даже да си визиите, че Русия ще наложи на Съединените щати да не разполагат вашите сили във Флорида или в Сан Франциско ", попита още дипломатът.

Бренан сподели, че Русия има сили, ситуирани в прилежащите Беларус и Молдова, както и сепаратисти, подкрепяни от Москва в Източна Украйна.

„ Говорим за Беларус “, отговори Антонов, като сподели, че би желал опция да се обсъдят взаимните военни учения на Русия с Беларус.

Той добави, че Съединени американски щати имат военни бази в доста страни – в действителност Вашингтон има към 750 военни уреди в над 80 страни – до момента в който Русия има единствено няколко.

„ И не виждаме никакво несъгласие с каквито и да било правно обвързващи правила по този въпрос ", съобщи той.

Водещата на CBS неведнъж упрекна Русия в най-голямото военно скупчване на Европа след Втората международна война, заявявайки, че Украйна е обкръжена от три страни.

„ Изглежда като заплашване “, сподели тя, предполагайки, че задачата на Москва може да е да погълне украинския район Донбас или да обезпечи интернационално самопризнание за Крим като съветска територия.

Антонов още веднъж отбрани правото на Русия да разполага войски, както откри за добре на личната си територия и настоя, че Москва не е опасност за Украйна или Съединени американски щати. Той сподели, че Русия не се пробва да отнеме територия от никоя страна и че Москва счита въпроса за Крим за затворен.

Настоящата рецесия ще бъде елементарно позволена, в случай че Киев успее да бъде уверен да съблюдава съглашението от Минск от 2014 година, стабилизирайки обстановката в Източна Украйна, сподели Антонов. Той добави, че от своя страна Русия има „ сериозна угриженост “ по отношение на разширението на НАТО и разполагането на ракети на прага си.

„ Защо пренебрегвате съветските опасения по отношение на сигурността? “ — попита Антонов.

„ Днес казусът не е в Украйна. Проблемът е какъв международен ред ще бъде в бъдеще ", съобщи той.

" Ключовият принцип е „ неделима сигурност “, което значи, че нито НАТО, нито Русия би трябвало да имат право да укрепват сигурността си за сметка на другата страна ", акцентира дипломатът.

Посланикът означи, че НАТО е подхванало талази от разширение, до момента в който Русия е изтеглила войските, които са били ситуирани наоколо до балтийските страни, като да вземем за пример в региона на Калининград.

„ И никой даже не сподели „ благодаря “ “, пошегува се Антонов.

Присъединяването на Украйна към НАТО " не е допустимо да преглътнем ", сподели той.

" Ще видите, че няма място за оттегляне ", обясин той.

Антонов акцентира, че Русия не желае война, откакто понесла загубата на 27 милиона души във Втората международна война. Той отхвърли изказванието на Бренан, че НАТО е „ защитителен алианс “ и сподели, че Москва не желае оръжията на западния блок да бъдат ситуирани по нейните граници.

Що се отнася до Украйна, сподели Антонов, Русия желае единствено „ постоянни, положителни връзки “ и хората в Донбас да се употребяват с правата на всяко свободно общество, в това число да им бъде разрешено да приказват родния си език.

„ Съединени американски щати и Русия са основни играчи в света “, сподели посланикът.

„ Ние сме непрекъснати членове на Съвета за сигурност. Ние носим специфична отговорност за мира. Имаме доста проблеми за разискване... Можем да работим дружно ", съобщи той.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР