Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пожела на депутатите

...
Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пожела на депутатите
Коментари Харесай

ПЪРВИ КОМЕНТАР НА МИТРОФАНОВА: Отношенията с България са блокирани, тя сътвори водевил

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пожела на депутатите от 48-ото Народно заседание триумф във всички области на работа. Това съобщи съветският посланик в понеделник в изявление за ТАСС. Първото съвещание на Народното събрание, определен на 2 октомври, ще се състои на 19 октомври, сряда.

„ На 19 октомври ще се организира първото съвещание на Народното събрание на страната от 48-мо привикване. Искам да пожелая на депутатите триумф във всички области. Вярвам, че българският народ чака Народното събрание и държавното управление, в случай че може да се образува, с цел да може да тушира ​​тежката социално-икономическа рецесия, която се развива сега “, сподели Митрофанова.

Отговаряйки на въпроси, дипломатът разяснява разногласията на българските политици към поканата й за първата – тържествена – среща. " Имаше обща резолюция на Европейския парламент с рекомендация съветските посланици да се изолират оптимално от публични политически контакти. Но това е рекомендация и по тази причина всяка страна има право да вземе независимо решение по тези въпроси. България, от моя позиция надвиши проекта, като повдигна тематиката в пресата, предложения Митрофанов на първото съвещание на Народното събрание или не, цяла история, която доста припомня на водевил. Гледането на това беше доста забавно, макар че беше задоволително за българското външно министерство просто да предложи на Народното събрание да не изпраща предложения, тъй като дипломатите постоянно идват единствено по покана. Това евентуално се дължи на няколко момента, един от които е желанието да се отклони публичното внимание от тежките, в случай че не сериозни, политически и стопански обстановката в България. През последните седмици нищо не се чува за дебата за целите в работата на новия парламент, не виждаме обществено търсене на допирни точки сред партиите, всички диалози се организират някъде под килима, само че имаше диалози за посланиците на Русия и Беларус “.

Говорейки за двустранните контакти, Митрофанова обърна внимание на съвсем цялостното им блокиране. " Мисля, че на двустранно равнище през идващите месеци не ни чака нищо, връзките, както и в други европейски страни, са блокирани. За страдание позитивният и мощен багаж на връзките, насъбран в продължение на доста години, е най-малко замразен, уповавам се не е заровен.” На икономическо равнище обстановката е по-положителна, Русия остава на второ място измежду комерсиалните сътрудници на България, значително заради повишението на цените на петрола и газа, само че можем да приказваме за избрани трендове.Не виждам огромни и светли вероятности, само че оставаме оптимисти “, акцентира дипломатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР