Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова се срещна в

...
Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова се срещна в
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова посети Русе

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова се срещна в петък с регионалния шеф на Русе Борислав Българинов и с кмета на града Пенчо Милков, оповестиха от двете локални институции.

Посланикът и регионалният шеф на Русе са коментирали опциите на региона за сполучлив бизнес. Обсъдена е концепцията за основаване на смесени българо-руски предприятия , залегнала в съглашение преди повече от 25 години.

Митрофанова и Българинов са разговаряли и за развиването на двустранните връзки в областта на образованието, науката и културата. Идеята е да се подчертава върху обменна на студенти сред двете страни , както и да се разпространява опцията измежду българите за образование в влиятелни съветски университети.

На този стадий се обмисля обновяване на съдействието сред област Русе и Волгоградска област , а също и Нижегородска област.

По време на срещата с Митрофанова кметът Пенчо Милков е обяснил, че Русе има обичаи в проучването на съветския език и просвета, като съветската общественост в града е извънредно дейна. Той е показал концепцията да бъде построен кабинет по съветски език в гимназията по европейски езици. От своя страна Митрофанова се е заела с концепцията, като е добавила, че сходна зала може да бъде основана и в Русенския университет.

Тя е изразила вяра в града да бъде проведен и инвеститорски конгрес , с чиято помощ към района да бъдат привлечени съветски бизнесмени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР