Посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова е на посещение

...
Посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова е на посещение
Коментари Харесай

Митрофанова: Няма нормален човек, който да желае война

Посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова е на посещаване в Плевен в навечерието на 145-та годишнина от Освобождението на града.

По-рано денем тя сервира венец пред параклис-мавзолей " Свети Георги Победоносец ". Посланикът бе съпроводена от ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков и от кмета на община Плевен Георг Спартански.

Митрофанова участва и на откриването на галерия " Руско-турската война 1877-1878 година в литографии и ксилографии " в гледка " Плевенска епопея 1877 година ". 

" Когато навестявам музеите, свързани с нашата обща история и с времето на Руско-турската освободителна война, като виждам тези тежки оръдия и техника, ситуирана в музеите в Пордим и на полето на сраженията в Скобелев парк, се изумявам от силата на бойците и силата на духа, която ги е стимулирала да придвижват тази тежка техника през Балкана в зимни условия.

Не съм уверена, че в днешно време има такива колоси, които биха повторили техния героизъм ", сподели съветският дипломат. 

Помолена да разяснява социологическо проучване на самостоятелна съветска медия, което демонстрира, че 55 % от руснаците желаят мирни договаряния с Украйна, Елеонора Митррофанова, сподели, че съгласно нея няма естествен човек, който да желае война.

" Винаги е по-добре в точния момент да стартират мирни договаряния сред воюващите страни, с цел да има по-малко жертви, опустошения, по-малко мраз, апетит и страдалчество за всеки народ. Ръководството на съветската страна постоянно е било готово да седне на масата на договарянията.

Въпросът е открит, зависи от желанието на господин президента на Украйна ", сподели посланикът. Кулминацията на честванията за 145 години от освобождението на Плевен ще се проведат на следващия ден. На централния площад " Възраждане " в 11:00 часа ще стартира церемониален обред. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР