Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и посланикът на Беларус в

...
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и посланикът на Беларус в
Коментари Харесай

Митрофанова отново ще е без покана за първото заседание на парламента

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и посланикът на Беларус в България няма да бъдат канени като посетители и на първото съвещание на 49-ото Народно заседание.

Списъкът с поканените дипломати ще бъде същият като този от предходния парламент. В него липсват имената на Митрофанова и краткотрайно ръководещия посолството на Беларус Никита Лешуков, защото в предходното Народно събрание депутатите взеха решение представителите на тези две страни да не бъдат канени поради войната в Украйна.

Предложението тогава беше направено от " Демократична България " и беше подкрепено от всички останали партии като се изключи " Възраждане " и Българска социалистическа партия, които бяха срещу, и " Български напредък ", който се въздържа. беше и един от въпросите, по които политическите обединения се сблъскаха още преди началото на предходния парламент, като дълго дискутираха тематиката преди да вземат дефинитивно решение.

на 49-ото Народно заседание е планувано за сряда - 12 април. Очаква се по традиция на церемонията да участват президента Румен Радев, вицепрезидентът, служебните министри, както и представители на правосъдната власт, дипломатическия корпус и религиозните общности в страната.

Според Конституцията първото съвещание на Народното събрание се открива от най-възрастния народен представител. И този път това е Вежди Рашидов от ГЕРБ, който откри и 48-ото Народно заседание, а след това беше определен и за негов ръководител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР